måndag 12 oktober 2020

Lite busig och vild installation framför växthusetÅteranvändning av klipp

Idag fortsätter det fina vädret - som skapt för att trädgårdera i. Jag har hängt i köksträdgården under eftermiddagen och tömt kryddor, klippt ner kryddtagetes och klockranka och annat. Sen fick jag ett ryck och ville inte bara slänga allt utan gjorde en installation på det gamla trädgårdsbordet framför växthuset med en del av klippet. 
Busigt och vilt är min ledstjärna

Det är så roligt att bara ta det som finns till hands och se vad det vill bli. Jag öser på och tycker aldrig att det kan bli för mycket i en installation. Lite busigt och vilt är min ledstjärna. Det skall se levande och inbjudande ut. Gärna patinerat och rostigt också kryddat med något eget pyssel. 
Överblommade solhattar och taggtrådskrans

Revor från smultronplantorna i runda stora zinkbaljan hängde över kanten och höll på att slå rot i gruset så det klippte jag av i stora tussar och klippet fick bli en bädd runt en taggtrådskrans. I kransen slängde jag in en zinktratt som hängde i vägen i köksträdgården och fyllde den med överblommade solhattar och mer kryddtagetes.  
Äppelkram

Gjorde ytterligare en äppelkrans häromdagen på för tunn ståltråd som inte kan hänga men passar utmärkt att bara slänga om halsen på en getingfångarflaska. 
Blev några lönnrosor

På hemväg från jobbet stannade jag till vid en lönn för att plocka lönnlöv och skapade några lönnrosor - alltid lika roligt och pyssligt att få till det. Var tvungen att uppsöka Youtube för instruktioner för det är lätt att glömma när det gått ett helt år sedan sist och i fjol tror jag aldrig att jag hann med att plocka några löv förrän träden stod där alldeles kala. 
Bäddade om pellisarna

Jag förbarmade mig också över alla pelargondamer i växthuset som levt på undantag de senaste veckorna. Nu blev dom befriade från alla torkade blomblad och överblommade pelargonblommor. En del fick flytta in i huset och mellanlanda i köksfönstret innan det blir vidare transport in i förrådet.

De största pellisarna fick en värmande filt över sig inför natten som hotar med nattfrost även om växthuset brukar klara 5 minus så vet man ju aldrig. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Når du nu alligevel er i gang med at rydde op er det oplagt at bruge det hele til en stor og flot dekoration. Roser af lønne-blade er rigtig fine! Du har sans for det!

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
  2. Aha, lönnrosor! Så jag undrade innan jag kom till slutet. Dem har jag aldrig sett tidigare, så fina. Du är pysslig, du!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa