söndag 11 oktober 2020

Franskinspirerad rostig portal till blomstergården

 

Drömde om en rostig portal

Har alltid drömt om en rostig portal i trädgården - en riktigt gedigen, stabil och gärna franskinspirerad. Och nu har jag en. Sneglade länge på nätet innan jag vågade beställa och för några veckor sedan kom den.Väl förpackad

Den var väl förpackad när den kom och jag trodde aldrig att vi skulle få isär delarna. Jag slet, vände och vred utan framgång. Till slut kom maken hem som hämtade en hammare och vips föll allt i delar. 
Hur svårt kan det va ?

Sedan har den stått i delar och regnskurarna har avlöst varandra - tills idag. Idag slog trädgårdslusten till och jag har hunnit massor i trädgården och när jag gick förbi de rostiga delarna till portalen så tänkte jag plötsligt, hur svårt kan det va ?

Inte svårt alls visade det sig. Det gick lätt som en plätt att skruva ihop delarna med skruvarna som var med. Och dra efter med skiftnyckel. 

Sedan insåg jag att portalen nog var för tung för mig att flytta och skulle bara lyfta upp den från liggande när jag fick så bra tag att jag halvspringande och hukandes kunde bära ner den till blomstergården. Det såg nog lite roligt ut och var ändå ganska tungt men jag fick den ända fram av egen kraft. Yes !
Demolerade med hammare

När jag väl landat med min last vid köksträdgården som nu skall bli en blomstergård hämtade jag en hammare och började demolera den gamla träportalen. Har länge tänkt att byta ut den men nu blev det äntligen av. Gudarna måste ha varit med mig för även det gick tämligen lätt.


 

Kanske blev jag lite yr av allt bankande och kånkande för jorden snurrande tydligen till när jag fått upp och bort allt från den gamla träportalen. Stolt som en tupp

Alltså - hur stolt var jag inte när jag till slut fick den på plats. Nu återstår bara att förankra den men det tar jag en annan dag. Samt att plantera en ros som skall få klättra i portalen - hur snyggt kommer inte det att bli kommande år. Den stora skifferplattan skall bort och det hoppas jag få hjälp med nästa år.
Vacker entré till blomstergården

Den är verkligen riktigt stabil och så där vackert rostig som jag gillar. Så roligt att få en riktigt vacker entré till min blomstergård. Nu känns det som att förvandlingen har startat. Köksträdgård ut - blomstergård in. Har börjat göra iordning några av lådorna och flyttat in växter från rostiga rosenrabatten - mer om det kommer i ett annat inlägg.
Franskinspirerad

Portalen är dessutom franskinspirerad med den franska liljan i toppen. Kan ju inte bli så mycket bättre för en som älskar Frankrike och försöker skapa fransk stämning i trädgården. Precis när jag var klar och kommit in öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Fast nu gör det inget att det regnar - har varit ute hela dagen och trädgårderat och det känns så himla skönt. Dessutom har allt regnande gjort det lätt att gräva i marken så någon fördel har det varit med allt som vräkt ner. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Så fint det blir, roligt att se det begynnande resultatet när rosorna är planterade. Grattis till den fina portalen. Alltid inspirerande att gå in hos dig, precis vad jag behöver nu när mörka dagar närmar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jannicke !
   Tusen tack !
   Så roligt att du blir inspirerad - det gör mig så glad !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Mycket vacker portal. Får man fråga vart ni har köpt den? Mvh Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette !
   Tusen tack ! Den är köpt på Bossons.se. Se länken
   https://www.bossons.se/shop/product/rosenbage-solid?tm=&sm=ttps://www.bossons.se/utomhus/rosenbagar

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa