måndag 19 oktober 2020

Fantastiska rumsmalvan blommar fortfarande

 

Uppstammad sötnos

Den här bilden är tagen i slutet av maj när den uppstammade Malvan var alldeles nyplanterad men hade lika gärna kunna vara tagen nu för den blommar fortfarande likadant. Rumsbjörk ?

Den är så fantastisk söt med sina tecknade kronblad, ljuvliga inre och sin lysande färg. Jag hittade henne under en utflykt till Plantmarknaden i Lindesberg och föll direkt. 

Åhh visst är det en Malva, utbrast jag vid första anblicken medan en lite luttrad anställd muttrade att det var en rumsbjörk. Vilket jag inte fick ihop - förrän nu när jag är in och googlar på övervintring av Malva och upptäcker att visst kallas den det också pga att bladen liknar björkens.Blommar i omgångar

Rumsmalvan har blommat i omgångar ända sedan jag köpte den i maj och emellanåt har jag tagit bort överblommat för att ge bättre förutsättningar för att den skulle fortsätta blomma. 
Grusnejlika är lite svår

Runt stammen planterade jag grusnejlika som inte klarat sig lika bra även om den höll ovanligt länge för att bo i min trädgård. Den är lite svår tycker jag och vill ha mycket vatten.Vill stå ljust

Nu varnar dom för snöoväder i morgon så i går hade vi en gemensam trädgårdsdag - jag och gubben, så skönt att få in trädgårdsmöbler, känsliga växter och tömma fontänen. Malvan fick flytta in på trädgårdsbordet i garaget  - fast nu läser jag att den vill stå ljust och svalt och kan blomma hela året om den trivs. Så nu får jag nog tänka om för jag vill ju att den skall överleva vintern och fortsätta blomma nästa år. Risken är att den står för mörkt i garaget. Den kanske blir ledsen och dör. 

Någon som har övervintrat en rumsmalva och har något tips ?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Så jättevacker! <3
    Jag vill tacka så jättemycket för fröerna som jag hade den stora turen att vinna! <3 <3 TUSEN TACK snälla! Hoppas verkligen att de kommer att ge massor av blommor hos mig oxå!

    Kram
    Mvh // Ingrid

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa