måndag 5 oktober 2020

Blomstermandala på rostig arbetsbänk

 


Från minsta lilla pistill till undersköna kronblad

Idag när solen äntligen sken igen och förgyllde tillvaron efter flera dagars regnande slog en ofrivillig soffdag till från ingenstans. Då får man trösta sig med det lilla och träna på mindfulness. Att plocka av några blommor och på allvar beundra dess skönhet från minsta lilla pistill till undersköna kronblad var verkligen en upplevelse och fyllde mig med förundran över naturens skapelse.Första försöket

Tror aldrig att jag gjort en blomstermandala tidigare. Det har varit för mycket pill med små små delar för min smak och tålamod - kanske behövde jag träna på att på allvar stanna upp och vara totalt närvarande tillsammans med sköra kronblad och verkligen se och uppleva dess skönhet med alla sinnen.
Rostiga rundlar på rostigt underlag

Jag gjorde det enkelt för mig och passade på att utnyttja rundeln på den rostiga arbetsbänken efter en zinkskopa som stått där. Tycker att det rostiga tillför ytterligare en dimension till mandalan. Det kommer nog att bli många märken för allt rostar på skivan som dessutom är rostig. 
Som ett konstverk

Jag blev helt fascinerad över hur vacker Stjärnflockans små konstverk till blommor är när man upplever dom på riktigt nära håll. Är glad att jag har den lite överallt i trädgården och planterade in den förra sommaren i rostiga rosenrabatten för att ackompanjera rosorna.  
Uppleva med alla sinnen

Jag använde mig av det som blommar nu - dahlia, lavendel, jätteverbena och kantnepeta förutom stjärnflocka. En del överblommade klematis fick också delta. Så roligt att skapa även om det inte blev något mästerverk precis. Det handlade mer om att bara vara närvarande och låta sig förundras över de små, små blommorna på väldigt nära håll med alla sinnen. Och fylla på med ny energi. 

Gav mersmak

Det här gav mersmak och ett annat seende när jag studerar växterna. Skall bli väldigt trevligt nästa år vid den här tiden när jag har hela blomstergården att plocka ifrån också. Ett kryp flyttade in

När jag kände mig klar pilade det fram ett litet kryp med siktet inställt på mandalan som omedelbart började undersöka kronbladen och gjorde sig hemmastadd. Så kul att hen gillade min skapelse. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Underbart!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så fint du gör, vilken kreativitet. Det gäller att se det vackra i det lilla! Stjärnflockan är så fin, en av mina favoriter.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa