onsdag 7 oktober 2020

Äppelkrans med humlekottar

 

Tränar på äppelkransar

Snälla grannen kom över med en korg med små äpplen jag kan använda till kransar - fast även små äpplen blir ganska tunga i en krans på ståltråd och blir inte riktigt rund. Så nu tränar jag på att göra en riktigt vacker krans åt min granne. Det hinner nog bli några innan jag är nöjd. Hittade i alla fall en rulle med tjock ståltråd jag kan använda som räcker till flera äppelkransar. 
Spret mjukar upp 

Satt lite "spret" mellan varje äpple för att mjuka upp kransen - det gick fint att trä på och sedan håller äpplena "spretet" på plats. Det gick också lätt att trä på äpplena på ståltråden - helst hade jag velat ha äpplena så där snyggt på rad men dom snor sig lite och vill inte riktigt stå i parad. 
Vackert förfall

Humlekottarna har redan blivit bruna men fick vara med ändå. Tycker det är vackrast med naturmaterial istället för ett band. Kändes lite tidigt att sätta dit något barrigt grönt. 
Skön påfyllning

Det var ett riktigt härligt väder en stund på eftermiddagen och jag övergav torkning av golv och köksluckor en stund för att smita ut i trädgården och skapa lite. Så skön påfyllning.
 Väntar in lusten att gräva

Har inte riktigt bestämt mig för var kransen ska få hänga så jag provar mig fram. Nu hoppas jag det fina vädret fortsätter för fy vad det har regnat de senaste dagarna - var alldeles plaskvåt efter cykelturen hem från jobbet i går. Och något trädgårderande i rabatterna har det inte blivit. 

Det är mycket som skulle ha gjorts i rabatterna men jag bara tittar på allt när jag kommer ut i trädgården och sedan gör jag något roligt och skapande i stället. Tids nog står jag där i stövlarna i jorden och gräver - skall bara vänta in lusten först. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa


2 kommentarer:

 1. Hej Isa!
  Vilken fin krans det blev. Vädret har varit lika grått och trist här, så trädgården får vila. Men när solen tittar fram då kommer lusten tillbaka.
  Ha det gott ! Kram Marika

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker äppelkrans :) Vädret varierar mellan störtregn, sol och blåsigt. Varje timme! Märkligt...
  Inspirerande krans och jag måste få tid till att göra en själv snart!
  Höstkram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa