onsdag 21 oktober 2020

Sista buketten, meditationsstund och solrosprydd mosskrans

 

Sista buketten för i år

Trädgården levererar fortfarande även om det nog är sista svängen nu. För några dagar sedan klippte jag av några rosstjälkar av Leonardo da Vince, Astrid Lindgren och rabattrosorna på uteplatsen som tillsammans med några pompomdahlior och naturligtvis sommarens älskling Tandpetarsiljan fick bilda en bukett innan den utlovade snön skulle invadera trädgården som tack och lov uteblev. Den får gärna komma på besök till jul istället - om man får önska sig.



Får njuta medans man kan

Så roligt att kunna plocka in stora buketter även om de kanske inte står så länge. Man får passa på att njuta medans man kan. Buketten är inne på 3:e dagen nu och förfallet har redan börjat.



Startar dagen med meditation

Den fick flytta ut för fotografering och pryder annars matbordet i köket. Så mysigt att njuta av till frukosten tillsammans med tända ljus och lite skön musik på låg volym som bara anas i bakgrunden. Spelar samma musik varje morgon som blir som en trigger att dagen startar lugnt och stilla - helst med en kort meditation som jordar mig direkt jag kliver ur sängen. 

Var på meditationskurs för många år sedan på Meditationsgården på Berget i Rättvik och den lever fortfarande kvar i mig. Den gör att jag känner mig centrerad, piggare och mer klartänkt. En riktigt bra vana som jag varvar med Yoga när jag kommer hem från jobbet. Rutiner är så bra för måendet och en viktig investering i hälsan - jag märker direkt när jag "ramlar" ur och undrar varför jag mår så konstigt när jag inte mediterat eller yogat på ett tag.  



Tid att skapa

Att få utlopp för att skapa är också viktigt för välbefinnandet och jag prioriterar gärna en stund i växthuset eller trädgården för en stunds feelgoodpåfyllning. En mosskrans blev dekorerad med lite solrosknoppar, torkad hortensia och snart överblommad jätteverbena. Späcknålen fick jobba lite och jag är så glad att jag till slut fick tag på en.




Kravlösa hösten

Det är så skönt med hösten - den är så kravlös. Det är helt ok att mysa inne med en kopp tee och en bra bok. Sedan älskar jag faktiskt att cykla till jobbet tidigt på morgonen med alla sprakande färger på träden och den höga luften. Har införskaffat en elcykel, en Karin och den är som en dröm att färdas på. Tidigare kroknade jag ofta på hemvägen förbi Örebro travet i motvinden och grät nästan innan jag äntligen landade på garageuppfarten. Nu växlar jag bara upp och får en riktigt skjuts från batteriet och seglar fram känns det som. Helt underbart.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner  - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

 

3 kommentarer:

  1. Så vackert med solrosorna i kransen. Snyggast på länge. Jag pysslade med lönnrosor idag. Också kul.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Så vackra kransar som hänger på vacker dörr. Har också gamla spegeldörrar i mitt inte gamla hus - bara älskar dem.

    SvaraRadera
  3. Ljuvliga kransar och rutiner är viktigt! Yoga har jag länge tänkt på men inte kommit till skott med än...tyvärr...
    Skönt med elcykel när det blåser!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa