tisdag 8 september 2020

En grånad äldre dam, kreativa installationer och en charmig blandningFascinerande blandning

Under helgen var vi på turné till Orsa och besökte bl.a. Hansjö Lanthandel - en kreativ och helt fantastisk gammal lanthandel med en fascinerande blandning av gammalt och nytt. Det har blivit ett välbesökt och populärt utflyktsmål och det är så roligt att se den gamla vackra byggnaden väckas ur sin Törnrosasömn efter alla år som vi rundat husgaveln på väg upp till sommarstugan i Hornberga och undrat vad som dolde sig därinne under det grånande virket, den slitna snickarglädjen och fördragna gardinerna.
Stod bara där och väntade på rätt ägare

Det är så häftigt att den genuina butiksinredningen bara stod där inne och väntade på att rätt ägare skulle dyka upp och väcka den gamla damen till liv igen. Och det är verkligen rätt ägare som nu pyntar upp hela gården runt om lanthandeln med kreativa installationer som det är en fröjd att gå runt och njuta av och låta sig inspireras av. 

Charmig blandning

Just den här blandningen av gammalt och nytt med kreativa inslag finns nog ingen annanstans. Att en gammal känga kunde bli så här vacker med lite grönt som inneboende hade jag ingen aning om - man blir verkligen inspirerad. 


Hade gärna flyttat in

Vackraste insektshotellet ever hittar man ute i trädgården - är övertygad om att insekterna tycker likadant. Hade gärna varit ett litet kryp om man får bo så här lyxigt.
En samling nycklar mot grånat trä - så charmigt. Som en fläkt från en svunnen tid. 
Blir bara vackrare med åren

Älskar grått, slitet trä som formats av tidens tand. Det syns att huset varit med ett tag (sedan 1895) och blir bara vackrare och vackrare med åren. Precis som vi människor.
Stövlar på nytt sätt

Gamla slitna stövlar toppade med lite grönska - så påhittigt och konstnärligt. Blir inspirerad att leta gamla kängor eller stövlar på loppis och plantera lite höstfägring i. Sen är det klart att den här fantastiska miljön gör sitt till. 

Mår nog ganska bra nu

På gården finns gott om uthus med försäljning och naturligtvis roliga installationer och stilleben. Det är ett nöje bara att insupa atmosfären och stämningen. Jag tror nog att den gamla grånade damen mår ganska bra nu när hon blir ompysslad, pyntad och beundrad. Och det förtjänar hon verkligen efter alla år i träda.

HÄR och HÄR hittar du tidigare inlägg från Hansjö lanthandel.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Har oooat och åååat mig där under alla utflykter dit genom åren! Ett fantastiskt utflyktsmål. Och det kreativa paret har känsla och uppfinningsrikedom, för att inte tala om den fina servicen vi fått erfara fler än en gång. Hurra för Hansjö Handel!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det fint! Jag var där i somras för första gången. Härligt ställe!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Men åh - dit skulle jag vilja åka nångång! Så fint!!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa