måndag 28 september 2020

Ljus i skymningenLite mysigt 

Det är lite mysigt nu när skymningen faller och det börjar mörkna redan vid 18.30-19.00-tiden på kvällen. Jag älskar hösten - alla vackra mättade färger, lugnet och den klara krispiga luften. I år har jag satsat på ledbelysning i trädgården som laddas av solljuset och sköter sig själv. 
En barrig hörna

Nere i ruinen hänger lyktor från IKEA och sprider sitt ljus - idag var faktiskt första gången jag har sett att dom lyser ordentligt. Så stämningsfullt. Har börjar plocka bort korgstolarna och borstat ur allt barr som blåser ner från kryptallarna ovanför. Har en önskan att ta bort den som hänger ner över ruinen och få slippa sopa barr från bordet hela tiden. Maken har nappat så vi får se när det kan bli.
Franska hörnan

Nu när jag förstått att man måste trycka på strömbrytaren för att dom ska lysa, lyser de små burkarna med sina ljusslingor så fint i franska hörnan. 
Snart är det dags att plocka in fönsterluckorna och flytta bordet till farstukvisten - sommaren gick så fort. Känner att jag inte hunnit med riktigt. 
Hård blåst och dyblöta textilier

Nu lyser lyktorna på växthuset där nere i mörkret och nu hoppas jag på uppehåll de närmaste dagarna. Vi hade storm under helgen med hård blåst och hällregn och tre rutor i taket på växthuset rutschade av och det regnade in. Det var bara att tömma växthuset på alla dyblöta textilier och fylla tumlare och tvättmaskin. Glasmästaren har varit här i dag och tagit mått. Hoppas på att få allt åtgärdat under veckan.  
Lyser lite sisådär

Det var ju det där med att man skulle sätta på strömbrytaren för att lyktan skulle fungera som jag inte förstod mig på från början och ingen instruktion fanns det med heller. Dom såg ju helgjutna ut men tydligen gick det att skruva av locket och se där gömde sig en liten, liten knapp som jag aldrig hade hittat om jag inte till slut via Facebook fick reda på att den skulle vara där. Nu lyser dom lite sisådär - men är väldigt vackra när dom väl lyser.  

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa


2 kommentarer:

  1. Så mysigt med belysningen i höstmörkret. Tråkigt med söndriga rutor
    i växthuset. Hoppas du snabbt får fixat nya! Jag har också några utelampor med solcell, men de lyser tyvärr inte länge förrän de behöver laddning igen. Men det är säkert olika på modeller?.. Ha det fint!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa