söndag 6 september 2015

Dalahelg med loppis !Det vackra huset lever igen !

Under helgen har vi besökt mina hemtrakter - Orsa i Dalarna. Det hade anordnas mathelg som tema runt Siljan och saluhall, gårdsbutiker och loppisar hade extra öppet under helgen. Det var mycket folk i rörelse och många kända ansikten från förr dök upp till min stora glädje. Så trevligt att träffa gamla vänner som man inte sett på länge !

Ett favoritställe som hade öppet var loppiset i Hansjö som är ett helt fantastiskt ställe. Huset som det är inrymt i byggdes 1895 och den sista butiken stängde i början av 1940-talet. Sedan har huset stått där tillbommat och vi som hade sommarhus i Hornberga svängde precis vid husknuten i många år och undrade hur det såg ut inomhus.
Nu har detta fantastiska hus fått liv igen sedan några år tillbaka och här kan man hitta roliga vackra loppisfynd tillsammans med nytillverkat i gammal stil.
Den gamla vackra butiksinredning finns kvar och det är verkligen som att kliva in i en butik i slutet av 1800-talet. Så mycket roliga saker så man blir alldeles knollrig !
Innehavaren är också mycket duktig på att skapa små installationer runt om i trädgården som man kan gå omkring och bli inspirerad av.
Häftigt med fönstret som ser ut som det svävar omgiven av vackra spetsgardiner.
En sliten låda på en laduvägg med tavla på dalkulla, hästskolycka och en murgröna i en kruka - enkelt och vackert.
Höstinstallation på ett trädgårdsbord med gammal kaffekanna. Kolla pipen så vackert formad och handtaget. Sånt här går jag igång på !
Klart man kan sätta en zornkulla på väggen.
Lite sommarblommor i en sliten trälåda tillsammans med en zinktratt - mer behövs inte för att skapa stämning.


Man kan aldrig få för många !

Den här snygga vattenkannan fick följa med hem under mottot man kan aldrig få för många vattenkannor. Och lite annat smått och gott som dyker upp senare.

Vill du se fler bilder från detta unika loppis och byggnad - klicka HÄR !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och tack för alla kommentarer i förra inlägget om tagetes. En blomma som engagerar !
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Men du så härligt ställe et har jag missat fast jag bott i Dalarna i över 20 år. Måste sätta upp på listan till nästa tur.
  Tänk vad roligt det är att komma till sin hembyggd och träffa de gamla vännerna och bekanta. Döm om min förvåning på resan hade jag bekanta med från min barndoms by. Lärare på min skola när jag gick i klass 3 sååå kul det var
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Tänk om jag vetet om detta ställe när jag och dotter Åsa var i trakterna för ett tag sen! Underbart! Och vattenkannor får man aldrig för mycket av, speciellt inte i den färgen:)

  Septemberkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Vilket dröm ställe!! Snygg kanna du hittade och färgen älskar jag:)
  Fint inlägg om tagetes i förra inlägget! Jag hade ju turen att få lite frön av dig i våras, men tyvärr kom de inte ner i jorden av olika anledningar, men nästa år då...Jag brukar köpa den billiga planteringsjorden fyra eller fem för hundra och skola om plantorna i. Brukar fungera utmärkt. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart hus, butiken är ju bara magisk! Och så många vackra ting, vad jag hade velat varit där!

  SvaraRadera
 5. Vilken dröm ! Både helgen och loppisen och alla gamla fina saker! För att inte tala om de inspirerande stilleben överallt :) Tack för underbara bilder, får redan en massa nya idéer i huvudet nu...och näääe det har jag inte tid med ! Har redan fullt upp med alla pågående projekt :) Men nåt kommer jag nog att försöka minnas till nästa år annars kan jag ju alltid gå in på din blogg igen och bläddra runt tills jag hittar dem igen ;)

  Ha det så gott !
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Underbart ställe och super fin kanna.
  Man kan inte få för många så är det bestämt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vilket ljuvligt ställe och kannan ska vi bara inte tala om! Håller helt med om att man inte kan få för många kannor och håller de inte tätt går det alltid att plantera i dom. Både färgen och formen läcker.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Vilken butik! Helt underbar! Tack för dina inspirerande bilder. Nu satte du igång mig ;)

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa