fredag 19 juni 2020

Midsommarbuketter i kannorMagisk kväll

Det var en magisk kväll i går med en medelhavsvärme som dröjde sig kvar till sent. Perfekt att strosa runt i trädgården och plocka blomster till midsommarbuketter på temat man tager vad man haver.

Plockade fram kannor ur gömmorna

Letade fram lite olika kannor och den här från GreenGate är en av favoriterna. Den fyllde jag med små kvistar från rosen Duchesse de Montebello, gräslöksblommor och kirskål. Det är vid sådana här tillfällen man uppskattar att man har ogräs i trädgården. För vad är det egentligen för skillnad på Slöjsilja och kirskål - alltså deras blommor menar jag. Båda är lika vackra.Farmors gamla spruckna kanna

Farmors gamla lite spruckna kanna passar så fint under midsommarhelgen - då känns det som att hon är med på något vis. Klippte av en ordentlig gren från Therese Bugnet som ändå var i vägen och adderade med daggkåpa, kirskål, midsommarblomster och en fingerborgsblomma som fick ta upp tonen från blomman på kannan.

Flyttar runt i värmen

Nu är det bara att flytta runt kannorna på lämpliga ställen under helgen i takt med att man söker sig till skuggan och letar upp nya sittplatser. Vi brukar alternera mellan ruinen, uteplatsen och växthuset.
Tredje kannan

Fyllde även en tredje kanna, en i emalj där även en del kvistar från kaprifolen fick flytta in. Den har en häftig färg som lyser upp och just nu blommar den helt besinningslöst.
Varm och stilla

Så härligt med en varm och stilla midsommarhelg, det tillhör inte vanligheterna. Förra året firade vi sjönära i Orsa och höll på att blåsa bort. Vi fick flytta bordet bakom huset och att ge sig ut i sjön för ett morgondopp fanns inte på kartan. Idag strosar jag runt i kaftan och solhatt hela dagen och bara har det skönt. Även om saknaden efter barn och barnbarn är stor i dessa tider.

En riktig härlig glad midsommar önskar jag dig - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Sådan har vi haft det i Danmark den sidste uge om natten.
  Så varmt og dejligt.
  Man kan slet ikke komme ind fra haven.
  Men i dag er der helt sort, koldt og regn. For første gang i 4 uger.
  Dine have buketter er storartet.

  Klem og skøn dag
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Ja vilken midsommar! Vilket väder! Bäst att njuta på nu :)
  Ha en fortsatt skön helg Isa...
  KRAM Titti

  SvaraRadera
 3. Hej Isa!
  Helt underbar Midsommar, fint väder, och skönt på alla sätt.
  Vackra kannor och fina buketter. Nu finns det så mycket att plocka av.
  Ha en min Midsommardag /Kram Marika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa