tisdag 16 juni 2020

Den första vallmon är alltid magiskLyser upp med sin utstrålning

Idag slog första vallmon ut i rostiga rosenrabatten - man hajade till när man kom ut för det lyste något i rabatten som absolut inte lyste där i går. Stolt och vacker står hon där med en självsäkerhet och pondus och lyser upp hela rabatten med sin utstrålning.
Hur hamnade hon här ?

Hon är inte fullt så röd som det ser ut på bilden utan mer åt det lila hållet. Andra har bekänt lite färg och det kommer att dyka upp både vita, rosa och melerade - hur det har gått till har jag ingen aning om. Har sått olika sorters vallmo men ingen i den färgsättningen - vad jag kan minnas i alla fall.
Som ett smycke i rabatten

Varför se ut och vara som alla andra när man kan vara sig själv och verkligen sticka ut från mängden ? Magiskt att en liten vallmo kan dominera hela rabatten bara genom att vara den hon är. Som en prydnad och smycke att njuta av och snart får hon medsystrar. Skall bli spännande att se vilken skepnad dom kommer att visa upp sig i.
Bästa tiden nu

Det är en otrolig härlig tid nu - nästan bästa tiden på hela sommaren när grönskan är så där frodig och det knoppas överallt. Hoppfullt att gå i väntans tider och överraskas när man kliver ut i trädgården vad som hänt sedan sist.
Alltid en knopp

En annan skönhet som överraskat är pionen i långa perennarabatten. Trots att hon stått där i många år brukar hon bara leverera en knopp varje försommar och i år var inget undantag. Jag glömmer alltid hur hon brukar se ut så det är en surprice varje år.
Klär sig snyggt

Hon klär sig snyggt i daggkåpehavet och man får passa på att njuta varje gång man går förbi. Underbart är kort i trädgårdsvärlden. Det är här och nu som gäller.
Snart så

Knopparna i pionerna Sarah Bernhardt i ruinrabatten är vända mot norr och brukar slå ut lite senare och blomma länge. Knopparna blir trindare och trindare för varje dag och väl värda att vänta på. Dom pionerna trivs och levererar fler och fler knoppar för varje år. Det är inte så många år jag haft pioner i trädgården och just den här rabatten skall få bli en riktig pionrabatt. Den enknoppiga skall nog få flytta in.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Underbart vackert! Och den enknoppiga pionen kommer att leverera den också om den blir flyttad, det kan jag (nästan) lova dig! Ha en fin midsommarvecka och njut vidare i din blommande oas.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva-Mari !
   Skall försöka komma ihåg att flytta henne i höst - låter lovande att du tror på henne !
   Ha det så gott på din vackra balkong !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Älskar vallmo. Kanske blir tjatigt på min blogg med alla vallmo men jag är helt betagen.
  Ja en härlig tid nu! Plockade en stor bukett med daggkåpa och pioner till personalen på min mammas boende idag. Det är ju besöksförbud men man får träffas utomhus med handskar och munskydd. Så kunde lämna en bukett till de som gör ett fantastiskt arbete alla dagar och särskilt nu i dessa tider.

  Önskar Dig fortsatt härliga blomsterdagar och en fin Midsommar!

  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika !
   Javisst är dom helt underbara, dom blommar ju inte så länge så det passar på att njuta av dom här och nu.
   Så fint av dig att plocka blommor till personalen - dom gör ett fantastiskt jobb inom vården i dessa tider.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa