söndag 21 juni 2020

Njuter av grönska och växtlighetPrunkar i rabatterna

Vad det prunkar i trädgården just nu - det är en fröjd att gå runt och njuta av grönskan och växtligheten och kolla alla knoppar. Tror aldrig daggkåpan har varit så hög någon gång tidigare - på gott och ont eftersom den är invasiv och lätt tar över, samtidigt är den en härlig bakgrundsväxt till de verkliga primadonnorna.
Knopparna är sprängfyllda

Nu börjar knopparna att öppna sig till Sarah Bernhardtpionerna och det var tur att jag kom ihåg att sätta ut växtstöden tidigt i år. Oftast kommer man inte på det förrän de stora blommorna hänger åt alla håll.
Den efterlängtade Sarah börjar öppna upp. Till veckan skall det bli över 30 grader varmt så risken är stor att det kommer att gå snabbt med blomningen.
Ny favorit

I zinkbaljan i öppningen i ruinen växer sommarrudbeckian Sahara som jag drivit upp från frö. Nu hoppas jag hon skall blomma lika rikligt som de plantor jag hittade på Åbergs Trädgård i fjol och blev så förälskad i.
Spännande när och hur hon levererar i år

Hon överraskade verkligen i fjol med att leverera blommor med olika utseende och färgsättning hela sensommaren. Får se när och hur hon väljer att slå till i sommar - det skall bli spännande.
Till tippen

Ovanstående bilder från ruinrabatten är tagna i går och idag har den första öppnande knoppen slagit ut helt - så ljuvligt. Jag har inte bara njutit av trädgården i dag utan vi har även röjt ordentligt och maken har varit till tippen med ett stort lass med gamla skraltiga trädgårdsmöbler som efter många år i trogen tjänst gjort sitt efter att ha varit dumpade bakom växthuset den senaste tiden, korgstol som kollapsat i långa perennrabatten efter alla utevintrar och massor med torra avklippta grenar under vårens ansning samt mycket, mycket annat.  Så skönt att att bli av med.

Nu går den här midsommarhelgen mot sitt slut och nu börjar upploppet mot en efterlängtad semester - en dag i taget så är den snart här, så himla härligt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra!
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Ja vilken härlig grönska det är nu...magisk! Veckan ska bli VARM också, det blir till att vattna, vattna och vattna :) Den där sommarrudbeckian var otroligt vacker, ska lägga det namnet på minnet!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Ja så mycket det finns att njuta av nu! Jag gjorde som du till midsommar. En hel del ogräs blev till somriga buketter. Ja daggkåpan är vacker men har lite hatkärlek till den. Tar nästan över där den växer hos oss. Men lyxigt att göra ett stort fång med några enstaka pionknoppar.
  Ha det gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa