fredag 22 maj 2020

Projekt framsida - Little Princess har anläntHela härligheten packades upp

Under veckan kom de efterlängtade buskarna från Horto Green till projekt framsida - väl förpackade levererades dom ända fram till dörren. Idag på förmiddagen skred vi till verket och hela härligheten packades upp.
Så vackra blommor

Blommorna på dvärgspirean Little Princess är ännu vackrare på etiketten än på bilderna jag sett på nätet. Hon ser ju helt bedårande ut. Blir hon så där vacker hos mig blir jag överlycklig. Hon får morgon- och kvällssol i rabatten och det hoppas jag skall räcka.
Uppgrävningen tog flera timmar - puhhh

Efter all uppgrävning av plantorna som redan bodde i rabatten vilket tog flera timmar så det var tur att vi hjälptes åt jag och maken, var det dags att ställa ut plantorna på sina platser. Jag använde mig av en blompinne på ca 55 cm som jag mätte ut avståndet mellan plantorna för att skulle bli bra.
Uppknutna exemplar

Sedan var det bara att gräva ner dom på sina platser. Dom var så omsorgsfullt uppknutna så det skulle vara lätt både att packa buskarna och för planteringen.
Lössläppta exemplar

Det roligaste var att befria alla plantorna och släppa dom lösa. Fantastiskt fina och friska plantor. Blev väldigt nöjd med kvalitén.
Lagom till regnet kommer i natt

Nu är det bara att vattna och vattna så dom växer till sig och levererar sina vackra blommor så småningom. Glad att vi hann få dom i jorden i dag eftersom det skall börja regna i natt och större delen av dagen i morgon.
Fattade aldrig

Vi flyttade en pion till ruinrabatten och jag tror inte den förstod att den flyttade för den ser helt oberörd ut. Jag grävde upp ett hål i ruinrabatten och när vi grävt upp pionen på framsidan fraktade vi den omedelbart hit och grävde ner den snabbt som ögat.

Den får jättefina rosaröda blommor och det skulle vara så roligt om den klarade av omställningen till en ny rabatt.
Nu är det nock för idag

Hade även flocknäva som skulle grävas bort - den delade vi i 4 delar och klämde ner mellan jättedaggkåpan i ruinrabatten. Den ser väldigt tagen ut men nävor brukar ju klara vad som helst så den tar sig säkert.

Värre har det nog gått för den vita Löjtnantshjärtat som var svår att gräva upp med sina pålrötter och det blev endast ynkliga exemplar kvar som kanske tar sig i den nya rabatten vid staketet på framsidan. Där skall bara vita, gröna och grå växter få flytta in så det var bara den och några Funkia som fick inresepass.

Nu tänker jag inte göra något mer i dag för nu behöver den här kroppen hämta sig efter all grävning. Dessutom känner jag mig väldigt nöjd med vad som hänt i trädgården idag. I växthuset väntar en feelgood bok och en skön däckstol. Där skall jag sträcka ut mitt värkande lekamen och bara vara. Det tycker jag att jag är värd efter all trädgårdering den senaste tiden.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd och dig och varandra !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Det kommer bli toppenfint! Nu får du vila resten av helgen!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Det ser så jättebra ut med spireorna. Och vilken vacker färg på pionen. Ha det skönt i helgen .

  SvaraRadera
 3. Dom ser redan ut att trivas hos dig, spireorna :)
  Ljuvlig färg på pionen också. Regn idag, så skönt...det behövs.
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Så trevligt att allt fungerade perfekt, framförallt att plantorna var så fint packade och så fräscha! Lycka till och det ska bli kul att se dom i blom.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Kommer bli jättefint! Hoppas vi får se dem i blom sen!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa