fredag 8 maj 2020

Projekt framsida fortsätterLetade och letade

Det fattades en del trädgårdsplattor till omgörningen på framsidan och vi har letat överallt efter röd sjösten 40x40 utan framgång. En sten som inte är så populär längre och som utgått ut sortimentet - vi har det överallt runt huset så vi fortsätter med den stenen även om jag inte är överförtjust i den.

Jag hittade 235 sten på Blocket som skänktes bort mot upptagning men ägaren ville inte skänka 20 sten till oss utan ville ge bort rubbet till en och samma person så det blev till att leta vidare.


Sten fulla med jord men med en borste till grillen går det snabbt att borsta av

Fann till slut

Till slut hittade jag sten på jobbet - i ett undangömt upplag ute på banan som stod och skräpade. Lyckan var total. Nu visade det sig när vi väl kom hem med stenarna att dom var 35x35 istället för 40x40 men vår duktige hantverkare kan fixa till det ändå. Djupet på stenarna är i alla fall detsamma - 5 cm vilket är det viktigaste.
Tränat på tålamod

Så här har det sett ut efter gaveln sedan den 26 mars och jag har tränat på tålamod ända sedan dess tills nu i veckan när hantverkarn äntligen var på plats igen och sedan gick det fort.
Igenlagd och lagd till handlingarna

Här har han lagt om plattraden som jag svurit över i många år för det växer så mycket ogräs. Rabatten är alldeles för smal och torr så det har varit svårt att göra något snyggt av den så därför bestämde vi oss för att lägga igen den. Nu har den stått några år pga sjukdom och annat så det känns så skönt att  den äntligen är på gång.
Förvandlingen blev total

Vi = den duktige hantverkarn fyllde upp rabatten med lite större grus och la på jord där grävarn kört och gjort märken i gräsmattan och förvandlingen var total.
Kanske franskinspirerat

Nu är det bara trädgårdsplattorna som skall flyttas till framsidan och bli en liten uteplats som skall inredas med bord, stolar och krukor.

Funderar också på att göra något franskinspirerat mitt på väggen på gaveln och ställa den gamla damcykeln med växter där och de franska fönsterluckorna mm. Vi får se vad som växer fram - just nu sprudlar idéerna.
Sett ut som en krater

Framsidan som blev totalt uppgrävd den 26 mars är också på gång även om en del fortfarande återstår.
En del läggs igen - andra breddas

Rabatten har flyttats ut och gången flyttats. Det syns var rabatten gick tidigare där växterna växer. De här växterna skall flyttas till den nya rabatten längs staketet som inte är klar än (vi väntar på beställd sten som skall läggas som kant runt) och rabatten fyllas upp med lågväxande buskar med rundat växtsätt  40-60cm höga - dvärgspirea som blommar med ljusrosa blommor juni - september.
Får ha mycket fantasi

Hann med att lägga en beställning till HortoGreen innan deras leveransstopp. Vill ha den här rabatten lättskött så kan jag lägga krutet på de andra istället. Man får ha lite fantasi för att se det färdiga resultatet och det har ju vi trädgårdsmänniskor gott om som tur är. Ser ständigt bilder i huvudet på det färdiga resultatet medan människor som går förbi stannar till och undrar vad i hela friden vi gjort med trädgården.
Skall bli så roligt att inreda

Marmorbordet jag hittade hos Karl-Fredrik på Eklaholm i somras skall få sätta tonen på den lilla uteplatsen på framsidan tillsammans med gamla klappstolar hemsläpande från Österlen - lördagsloppiset i Suckarnas gång i Simrishamn där jag hittat mycket roligt.
Vill fortsätta trädgårdera

Nu hoppas jag bara att förkylningen skall ge sig (och jag ber till Gud att det inte ska vara Corona) så jag kan fortsätta att trädgårdera och borsta trädgårdsplattor till vår eminenta  hantverkare är på plats igen i nästa vecka. Det väntar sååå mycket roligt när all omgörning äntligen är klar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra!
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Vilket fint projekt och det kommer att bli såååå fint Isa!
    Krya på dig nu och VILA så mycket det bara går...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa