måndag 18 maj 2020

Eleganta svängda blomlådor pryder min framsidaEfterlängtade blomlådor

Jag har önskat mig blomsterlådor under fönstren på framsidan under flera år men inte hittat några som passat. Det har varit svårt att få hållarna till lådorna att passa med väggen. Dessa vackra svängda blomlådor Ventura Funky 90 cm i galvaniserad plåt från Stayhome.se har skymtat förbi i olika sammanhang och väckt mitt intresse och kärlek.
Snillrik konstruktion

När Stayhome hörde av sig och ville ha ett samarbete blev jag överlycklig när jag upptäckte de här eleganta blomlådorna i sortimentet. Dessutom är dom väldigt lätta att fästa genom nyckelhålen på baksidan. Lätta både att sätta dit och ta bort vid behov genom en snillrik konstruktion.


En låda både för uppstickare 
och dom som gillar att hänga över kanten

Nu när vår framsida börjar bli klar var det så roligt att sätta upp lådorna igår med sommarblommor i rosa och vita toner. Robusta kraftiga rosa pelargoner, skira grusnejlikor, dubbel spretig snöflinga och  neonfärgad petunia fick pryda lådorna. Då finns det både dom som gillar att välla över kanten och dom som är uppstickare i lådan.

Jag satt bara i plantorna i går för att jag var så nyfiken hur det skulle bli och sedan plockade jag in alla växterna igen för natten eftersom det skulle bli nattfrost. Nu tror jag nattfrosten gett sig så idag skall jag plantera alla plantorna "på riktigt".
Den slutliga knorren

Det blev precis som jag tänkt mig med de tjusiga blomlådorna på rad - den slutliga knorren av omgörningen av framsidan. Nu väntar jag bara på häckplantorna som skall pryda rabatten under lådorna.
Blomlådan är inte riktigt tät i kanterna (vilket syns på bilden) så överflödigt vatten lätt kan rinna ut. Jag bottnade lådorna med lecakulor innan jag fyllde på med jord.
Nu är det trevligt att komma hem

Det skall bli så trevligt att mötas av de här dekorativa blomlådorna när man kommer hem för dagen. Ventura Funky är en populär blomlåda som till och med tog slut hos Stayhome som nu finns i lager igen.
Håller i många år

De här blomlådorna kommer jag att ha mycket glädje av i många år framåt och till hösten kommer dom att fyllas med granris och ljusslingor - kan redan se bilden i mitt inre. Tänk att min önskan om blomlådor på framsidan gick i uppfyllelse - känner bara ren och skär förtjusning när jag ser dom.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

Detta är ett sponsrat inlägg

1 kommentar:

  1. Så fint ni har gjort det������
    Ett drygt jobb från planering till genomförandet. Roligt då det blir såsom man har tänkt sig.
    // annika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa