söndag 10 maj 2020

Tänker mig trädgården som en sagaPastelliga toner tar nu över

Det går fort i trädgården nu - de röda tulpanerna har redan blommat över och lämnat plats till de mer pastelliga tonerna. Den rostiga hönan har fått flytta in och förgylla den rostiga rosenrabatten liksom de rostiga fåglarna på hjärta som lyckats fånga den rostiga damens uppmärksamhet. Var skall de rostiga roliga sakerna vara om inte i den rostiga rosenrabatten ?
Rostiga rosenrabatten - som en sagoberättelse

Jag tänker mig trädgården som en sagoberättelse - här går den gamla hönan Olga och pickar. Hon kände sig lite ensam tidigare när hon vandrade allena runt i lavendellunden. Här på sin nya plats känner hon sig mer hemma och har sällskap av sjungande små bevingade vänner som underhåller med sitt glittrande kvitter dagarna i ända - något som Olga känner sig uppiggande av på ålderns höst.Begåvad med vingar

Lite längre bort i rabatten bor en annan bevingad varelse - den charmige lille trädgårdsgrisen som är begåvad med vingar vilket inte alla trädgårdsgrisar har. Han bor ute i rabatten året om och trivs förträffligt. När han sjunker ner för djupt i myllan rycker trädgårdens trädgårdskreatör ut och borstar klövarna och snart är han på banan igen och kan böka vidare.
Tränger upp som svampar ur jorden

Överallt i rabatten har det nu trängt upp små vallmoplantor som växer sig större och större för varje dag. Den lilla trädgårdsgrisen undrar om de kommer att invadera hans hem och ta över lika som i fjol när han knappt fick plats för alla vallmoplantor.


Vallmoinvasion sommaren 2019

Kort minne

Trädgårdskreatören hade lovat att det skulle bli lugnare 2020 men även om hon har ett stort hjärta och vill väl är hennes minne väldigt kort. Det finns med andra ord risk att invasionen blir lika stor i år för tydligen strödde hon ut mängder med vallmofröer i höstas som nu börjat gro och håller en väldig fart i växandet. Det blir spännande att se vilken sort som dyker upp i år för det har hon tydligen ingen som helst koll på.
Växer kanske lite för bra 

I höstas flyttade även massor med kantnepeta in i rabatten och den växer kanske lite för bra i år.  Det är en väldig fart på plantorna och den hotar även att skymma rosorna om dom inte skyndar sig att växa till sig efter nedklippningarna. Trädgårdskreatören får rycka ut med gödsel snart igen för att ge rosorna bättre förutsättningar. Det var det där med minnet igen - tiden går så fort nu och det är så mycket att göra i trädgårdens alla hörn att trädgårdskreatören har svårt att hinna med överallt.
Sagoberättelsen fortsätter

Det kommer nog att flytta in fler rostiga saker i rostiga rosenrabatten till sommaren. Undrar om man kan hitta en man till den rostiga damen, kanske en väninna eller ett litet barn - det vore väldigt roligt. Får hålla ögonen öppna och gå på skattjakt och hålla tummarna för att vi får börja röra på oss lite mer snart. Drömma kan man ju alltid göra, det kan man göra hemifrån och dessutom är det helt gratis.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Du är inte bara en trädgårdskreatör, du är även en sagotant!

  Må bra!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Eva-Mari !
   Önskar jag kunde skriva böcker som du - ser fram din nästa !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Underbar rabatt. Hade med velat lyckas så "bra" med vallmo men här tvärdör dom med en gång. Var hittar du alla dina rostiga saker? Helt underbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lovisa !
   Jag höstsår mina vallmor när jorden är fuktig och då gror de tidigt på våren. Jag har letat och släpat hem rostiga saker till trädgården i många år från olika loppisar, antikmarknader och antikvindar. Den rostiga damen hittade jag i Degerfors hos Vintagelotta. Tror hon fått in damen i sortimentet igen. Lycka till - det är så roligt att gå på skattjakt !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Elsker din fine dame Isa for slet ikke at tale om den flyvende gris.
  Mega mange smukke elementer i din have.

  Klem
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Du har så mycket fantasi och gör de mest ljuvliga rabatter! Vem vill inte ha en rostig rosenrabatt efter dina bilder??!
  Ny vecka och nya utmaningar...kylig är den också!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Fina rostiga figurer, jag tycker mycket om.

  SvaraRadera
 6. Roligt att följa! Här trängs vallmo också. De fick byta av vårlökarna jag hade i en rabatt. Strödde ut massor av frön i stugan också för säkerhetsskull :) Denna gång ihop med äggskal i fjol tror jag sniglar tog småplantorna i stugan. Hoppas det hjälper.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Wow... klart imponerad. Nu skulle vi faktiskt behöva lite nederbörd då det börjar bli torrt.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa