fredag 16 september 2022

Dörrbuketter från natur och trädgård

 

Enklare kan det inte bli

Fick sån inspiration av Sofia på Sofias Bod och hennes vackra dörrbuketter i hösttoner att jag var tvungen att skapa några egna utifrån temat man-tager-vad-man-haver. Det är bara att vandra runt i trädgården och klippa lite här och där till man har en en lämplig storlek i handen att binda ihop och hänga upp - enklare kan det inte bli.Klippte lite överallt i trädgården

Jag klippte både på okända buskar bakom växthuset, gullris som nästan blommat över och som jag nu uppskattade att den slagit sig ner i trädgården (har tidigare sett den som ogräs) samt Sommarrudbeckian Sahara och en gren från Aroniaträdet. Berberishäcken vågade jag mig inte på trots att den ståtar med så vackra höstfärger - den sticks så vansinnigt bara man kommer i närheten. Några roskvistar från Therese Bugnet fick också pryda buketten samt andra roskvistar med vackra nypon.  Pryder vilken utevägg/dörr som helst

En sån här hängande dörrbukett pryder vilken uteplats som helst som här på pallkrageväggen i Blomstergården. Flyttade runt den lite och det blir garanterat fler för det var så himla roligt att skapa dom.
Särskild förmåga att skapa

Här är en annan variant med torkad solros, stensöta från skogen och annat från trädgården.Så enkelt och snabbt att plocka ihop och bara hänga upp fast lika vackra som Sofias dörrbuketter blir dom aldrig, hon har en särskild förmåga att skapa vackra alster från naturen. Så inspirerande.
Naturen är som en skattkista

Vilken skattkista naturen ändå är och vilka fantastiska färger som växer fram nu under hösten. Färger att vila i, hämta kraft från och njuta av. Uppskattar verkligen förgängligheten till motsats mot sommarens lummiga grönska och blomning. Det långsamma tempot. Morgondimman som bäddar in trädgården.  Kura skymning och tända levande ljus på kvällskvisten. Krypa upp i soffan under ullfilten tillsammans med en kopp värmande tee. Så mysigt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du har en fin vecka !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Ja nog är hösten mysig...fina buketter också, bra tips! Det behöver inte alltid vara kransar på dörren. Önskar dig en skön söndag :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Ibland går det bra med en kvast på dörren.
   Hoppas du får en fin vecka.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa