söndag 11 september 2022

Bukett från naturen

 

Vackert, rustikt och lugnande

Nu börjar höstfärgerna visa sig i naturen och i trädgården, det är vackert, rustikt och lugnande. Vi gjorde en liten utflykt i går och stannade till efter vägkanten och plockade blommande renfana och lätt höstfärgad stensöta till en bukett som jag adderade med överblommade solrosor som fått stå kvar i en vas och tappat sina kronblad. En riktig vild naturlig bukett och till vissa delar återanvänd.



Helt plötsligt låg jag bara där

Tyvärr var oturen framme när jag kom hem med famnen full med skatter och med en kasse med fyndade dubbla vitpyttor och rostig kant till solrosängen dinglande i den andra handen hann jag inte se stenkanten när jag skulle runda husgaveln utan for handlöst rakt ner på stenplattorna och landade olyckligt på högerarmen/axeln som fick sig en ordentlig törn. Det händer så snabbt att man inte fattar någonting förrän man helt plötsligt ligger där i en hög och undrar hur det gick till och vad som i hela friden hände.



Inget brutet i alla fall

Besökande hos grannen som såg mitt fall kom rusande och undrade vad som hänt, då hade jag i alla fall kunnat samla ihop mig så pass att jag kommit upp på fötterna och betraktade förundrad fingrarna i höger hand - var det något som var brutet, men som tur var kunde jag till slut röra på alla fingrarna. Vilken lättnad.




Gå-bort-bukett

Vi skulle bort på kvällen till grannen på efterlängtat knytkalas så det vara bara att smörja armen med Voltaren, ladda med Alvedon och gå ut och skapa en gå-bort-bukett att sätta på bordet. Så rolig att göra och så enkelt med material från naturen adderad med en hemodlad solros och dahlia. Ibland behövs det inte så mycket utan bara 1-2 blomster som lyser upp och briljerar. 





Favoritgris

Min favoritgris i trädgården, patinerad och rostig passar så bra in på hösttemat. Är så glad att jag gick den där extrarundan på antikmarknaden i Rättvik för en massa år sedan och försäljaren hade precis bestämt sig för att sälja henne och ställt henne på bordet i samma stund som jag passerade.




Lugn dag 

Det är en utmaning att trädgårdera med en höger arm som inte fungerar riktigt som den brukar. Att gräva ner vitpyttan finns inte på kartan. Det får bli en lugn dag i dag där vi inledde morgonen med att traditionsenligt gå bort till skolan för att rösta och hylla demokratin. Så skönt att ha det gjort så man kan koppla av resten av dagen. Nu är det bara att invänta valrysaren i kväll. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en riktig skön höstsöndag !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Så tråkigt att du gjorde illa dig, hoppas armen, handen läker snabbt. Din höstbukett är riktigt vacker. Jag skulle plocka renfana, men väntade lite för länge. Senast jag såg dem var de inte alls fina. Gillar de mustiga, rostiga höstfärgerna.
    Krya på dig /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du !
      Lite i taget dag för dag blir armen/axeln lite bättre - får i alla fall sova på nätterna vilket man får vara tacksam över.
      Javisst är de mättade tonerna vackra nu.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Måste nog se om ormbunkarna blivit bruna i stugan nästa gång vi kommer dit och göra en liknande bukett. Solrosor har jag ju sparat tänkte fåglarna blir glada om de får stå kvar och de mörka blommar så fint fortfarande. Skönt att det gick bra med armen och inget brutet ändå. Så snabbt gjort. Ja tänk vad lite jungfuhirs kan göra skillnad i en bukett.
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Tänkte också spara mina solrosor till fåglarna i vinter och så vackra dom är just nu - mina mörka har blommat över, du får njuta av dina.
      Ha det så gott fina bloggvän!
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa