tisdag 13 september 2022

Hon dök upp under farstubron av alla ställen

 

Bortglömd favorit

Ifjol hade jag henne i Blomstergården i degtrågen och hon var pricken över i, i varje bukett. Hur kunde jag glömma att så och dra upp henne i år ?
Dök upp helt oväntat

Hon dök upp helt oväntat som en påminnelse under farstubron av alla ställen - trodde inte mina ögon när hon kikade fram. Väldigt långt från Blomstergården där hon bodde förra året. Jätteglad blev jag och plockade glatt av några svepande strån till buketterna i de återbrukade vaserna i växthuset - får nog leta upp en till så det blir tre likadana i rad till nästa år. Briljerar med sina vippor

Jag pratar förstås om prydnadsgräset Jungfruhirs med sina sirliga vackra vippor som riktigt briljerar både i rabatten och i buketter. Är bästa kompis med de flesta andra blomster och är tacksam att dra upp från frö vilket jag skall göra nästa år.En riktig MÅSTE-växt

En annan blomvillig varelse som jag bara MÅSTE ha nästa år är Tandpetarsiljan som är en fantastisk själsfrände till Jungfruhirsen. Såg en bild från Wij Trädgårdar där man samplanterat tandpetarsilja, jungfruhirs och mattram - helt magiskt. Tandpetarsiljan går alldeles utmärkt att vinterså och jag fick mängder av plantor säsongen 2020. Planerar nästa år

Här har vi Tandpetarsiljan tillsammans med Jungfruhirs samt Blomstermorot och dubbel Aster Silvery Rose - den enda aster jag kommer att fröså nästa år. I år fick jag en kraftig överdos av astrar i Blomstergården och dom har helt tagit över. Nästa år hoppas jag på mer balans. Dessutom är det bara ett fåtal sorter jag skall vinterså - resten räcker att jag sår i växthuset slutet av mars/början av april. 

Tänk att man redan är igång att planera säsong 2023 - en väldig rolig sysselsättning idag när regnet öser ner, smattrar som nypoppade popcorn mot rutan och himlen har klätt sig i sina allra gråaste kläder. Mysigt att kura inne med överbliven äppeldessert från helgen och tända ljus.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

 1. Hej Isa!
  Du gör så vackra buketter. Ja tänk att det är dags att börja tänka på nästa säsong. Jag har redan gjort en önskelista på dahlior på en hemsida. Samlar frön från utblommat, och det känns ganska skönt med ett långsammare tempo.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika !
   Tusen tack fina du !
   Spännande med nya dahlior - det var flera jag inte fick ut i rabatten i våras, dom ligger fortfarande kvar i förrådet. Hur det kan bli !
   Javisst är det skönt med långsamma dagar nu och den härliga klara luften.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa