lördag 21 augusti 2021

Maffig bukett från trädgården


Blomsterlycka

Vilken lycka det är nu att gå ut i trädgården och plocka en riktig maffig trädgårdsbukett. Det var precis det här jag drömde om i vintras och som den trädgårdsnörd jag är har jag redan börjat drömma om nästa års magiska blomning. 



Den borttappade har kommit till rätta

De dubbla astrarna är ju helt ljuvliga och kommer att bli ett stående inslag kommande år i Blomstergården. Nu har jag också kommit på att dom här skönheterna inte alls är Kingsize Appelblossom utan Silvery Rose - den borttappade fröpåsen som jag fortfarande inte hittat men jag hittade sortnamnet när jag sökte på dubbla astrar på nätet. Viktig info till vårens frösådder. Henne vill jag ju ha i nästa års buketter också. Och gärna andra dubbelblommande astrar. Som är vackra. 



Favoriterna som visas igen och igen och igen

Jungfruhirs, gräset som är så sirligt och elegant har också blivit en favorit och tandpetarsilja och Blomstermoroten är ju självklara återkommande blomster som alltid ska finnas i trädgården. Dom har jag visat flitigt på bloggen i sommar. Hoppas ni inte tröttnat. 



Småblommiga lika viktiga

Jag har också upptäckt att de småblommiga växterna är lika viktiga för helheten i en bukett som de storblommiga så till våren måste jag dra upp jätteverbenan igen och sedan har jag förälskat mig i sommarfloxen Creme bruleé som är helt fantastisk i buketter. Har redan lagt in bevakning på fröer på nätet hos Klostra så jag inte blir utan.



 

Blomrikedom

Längst upp till vänster blommar Kingsize Appleblossom - den trodde jag skulle bli storfavorit men den är jag inte så nöjd med så den kommer jag inte att dra upp nästa år. Ibland måste man prova sig fram och alla växter blir inte som man tänkt sig att dom skall vara medan andra överraskar. Det är alltid trevligt att bli överraskad.  Känner mig så rik när man kan frossa i egenplockade buketter. Jag väntar fortfarande på att dahliorna ska slå ut och rosenskäran - härligt att se fram mot.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Ja visst är det lycka att få skörda både egna grönsaker och blommor nu! Din bukett är magisk Isa :) Man får alltid nya favoriter men rosenskäran kan man inte leva utan...
    Härliga bilder som jag blir glad av!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Så fin bukett! Jag härligt att kunna plocka allt man vill. Jag brukar också ha jungfruhirs och tandpetarsilja, fast i år blev det slöjsilja. De tillför så mycket i form och transparens. Ha det gott/Monica

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa