lördag 14 augusti 2021

Ljuvliga astern Kingsize Appleblossom blommar nu i Blomstergården

 

Ljuvlig färgton

Nu börjar astrarna slå ut nere i Blomstergården och dom har en ljuvlig rosa/vit ton. De flesta är dubbla och en del har gul mitt - alla är lika höga oavsett om jag satt låga eller höga astrar så där ser jag ingen skillnad. Jag drog upp massor med plantor så chansen är stor att jag får plocka ljuva astrar hela sensommaren och hösten. Aster Kingsize Appleblossom är sortnamnet på den höga astern och den andra har jag tappat bort fröpåsen på så den har jag ingen koll på. 



Alltså, man kan ju inte annat än älska den här skönheten - älskar färgtonerna som skiftar. 



Tog över degtråget

Där skymtar hon bakom den rostiga portalen och kastanjestaketet. Satt henne tillsammans med gräset jungfruhirs, broksalvia och vildfänkål. Broksalvian drog jag nog upp för tidigt för den är redan överblommad och nedklippt så det är den ljuva astern som dominerar degtråget.



Ensam primadonna

Det behövs inte så många blommor i vasen när primadonnan tar plats - räcker med lite grönt som diskret backar upp bakgrunden som tandpetarsilja, jungfruhirs och ett ormbunksblad. En zinnia fick också bidra med samma färgskala som den sköna astern. 





Fascinerande att följa nykomlingarna

Det tog tid men hon var värd att vänta på. Det är första året jag driver upp astrar och visste inte riktigt hur hon skulle bete sig. Först kom det som en stor grön liggande knopp och ur den trängde blomman sedan fram. Alltid lika fascinerande att följa nykomlingar man inte haft tidigare. Nu väntar jag bara på att dahliaknopparna ska bryta fram och att rosenskäran ska slå ut. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Jag gillar verkligen astrar! Skönaste sensommarblomman :) Ja rosenskäran är på g nu...bättre sent än aldrig måste jag säga och min blomstermorot blev bara 20 cm hög i år ha ha.
    Ha en fin söndagkväll Isa!
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa