torsdag 12 augusti 2021

Sweet Summer love

 

Förlåter henne så gärna

För varje år så tycker jag hon blir större och större och större. Klematisen  Sweet Summer Love. Nu blommar hon i tusentals små vackra lilafärgade stjärnor på stegen i växthuset. Kronbladen singlar ner och täcker både däckstol, golv och fönsterkarmar. Och varje år förlåter jag henne så gärna.
Det är bara att borsta och borsta och borsta

Vem kan vara förargad på den här skönheten någon längre stund ? Det är bara att ta fram borsten och borsta bort överblommat som lägger sig i driver överallt och njuta av den överdådiga blomningen så länge den varar vilket brukar vara långt in på hösten för det mesta. 
Imponerande tillväxt

Jag klipper ner henne varje vår till ca 30-40 cm så hon klättrar rejält varje säsong - visst är det imponerande ? Stegen syns knappt under henne och i år har hon nått taknocken och slänger sig hejdlöst över takstolen närmast gaveln.Klippa om det blir för mycket

Det är härligt med så generös blomning i växthuset och blir det mycket får man helt enkelt klippa av några stänglar som har blivit too much och hänger i vägen.
Får sticka ut

Hon platsar både i små och stora vaser beroende på sällskapet. Tillsammans med gullris och tandpetarsilja kan hon briljera och sticka ut med sina lianer. Överskottet fick flytta in i en liten vas - det räcker med några få stänglar så fyller hon ut så fint.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Imponerande! Bara att tacka och ta emot... och sopa!
  Ser att du håller på att inreda en ateljé, så roligt! Där kan du bre ut dig och kreera. Får vi följa med in när den är klar? Hoppas...
  Besökte Karl Fredrik i slutet av maj och jag tycker det var för mycket... av allt. Hade kanske för stora förväntningar?

  Ha det gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Så vacker! Hon måste sannerligen trivas i ditt växthus, som hon brer ut sig... Förstår att du förlåter, och borstar! Har haft den på friland här en gång , men det kom inte många blommor, den gillar tydligen värme! Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Janicke Henrikson12 augusti 2021 17:54

  Jösses vilken växtkraft!

  SvaraRadera
 4. Przepiękny powojnik. Cudo !. Pozdrawiam i zapraszam do mnie :-).

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa