torsdag 19 augusti 2021

Trädgårdsateljén börjar ta form, äkta hantverk och blomster från trädgården


Äkta hantverk

Ramlade över äkta hantverk vid årets Österlenbesök på Backagården i Löderup och fastnade för den här lite annorlunda keramikvasen. Tycker det är kul med något som sticker ut och inte finns i massproduktion. Gillar både utförandet, designen och färgen. 



Alla 8 vaserna sitter ihop så vattnet rinner emellan vilket underlättar när man skall fylla upp den. 



Drömt om den här duken i flera år

Vasen kommer att bli flitigt använd och är redan en favorit på matsalsbordet där även linneduken från Eklaholm nu pryder bordet. Det blev verkligen en helt annan känsla när den kom på. En klassiker från Chamois för resten av livet.



Blommar länge

Blomstermorot, tandpetarsilja och astrar som jag har i överflöd i trädgården just nu fick flytta in i vasen. Det räcker ju med 1-2 blommor i varje vas för att den skall fyllas upp. Dessutom är dom här blomstren väldigt tåliga och blommar länge.



Överlycklig att affärsdisken anlänt

För övrigt har mycket tid gått åt till att tömma förrådet och måla inför leveransen av affärsdisken från Vadstena Antik som anlände i går. Jag var som ett barn på julafton eftersom jag letat bänk i flera år och nu äntligen hittade jag en som passade in perfekt. Det skall bli väldigt roligt att fortsätta tömma, måla och inreda.

 


Omvandlas till vacker trädgårdsateljé

Som ni ser var förrådet överfullt med prylar så det har varit ett hårt jobb att rensa men det kommer att bli så bra när det blir klart. Till och med det röda skitiga golvet blev vackert när jag knäskurade den biten där affärsdisken skulle stå - det finns hopp för ett gammalt slitet förråd att omvandlas till en vacker trädgårdsateljé !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa
 

3 kommentarer:

  1. Jag känner hur kul det ska bli att inreda! Lycka till!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Vasen är ju bara så fantastisk! Gillar ju oxå lite udda ting. Duken är som ett smycke i sig en man kan alltid kan ha.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  3. Hej Isa!
    Vasen är riktigt läcker, både till färg och form. Vilken makeover i förrådet, förstår att du blev glad över affärsdisken.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa