torsdag 26 augusti 2021

Blomsterarrangemang i loppad skål


 
Leker som den amatör jag är

Jag fortsätter att skörda sommarblommor från Blomstergården och även från trädgården i övrigt till buketter och installationer. Så himla roligt. Här har jag fyllt en loppad gammal skål med en stomme av hönsnät och sedan gått loss med vad jag hittade. Är ju en glad amatör så det är bara att leka på. 

Kalla eller varma färger

Tycker det harmonierar om man håller sig till kalla eller varma färgtoner precis som i rabatterna i trädgården. Jag är väldigt känslig för det där med färger som kan bli för starka och dominerande.
Många som bidrar

Broksalvian har växt ut igen på sina håll liksom kantnepetan och tar upp färgtonen i dekoren på skålen. Outslagen kärleksört är vacker och lite rosenblad fyller ut bra med sin grönska. Årets perenn Millenium ska jag nog plantera flera av för den står sig jättelänge i en bukett och har en härlig purpurfärgad ton. Den blir inte så hög men är ljuvligt fin i sin enkelhet. Fler dubbla astrar till nästa år

De dubbla sommastrarna har jag ju förälskat mig i och redan beställt flera nya sorter till nästa år som Silvery Blue, Tausenschön, Princess Eva samt Chamois Turm. Planeringen inför nästa års magiska blomning pågår redan. Nu vet jag ju vad som inte funkade så bra i Blomstergården som t.ex. att Rosenskäran fick det alldeles för bra med gosig hönsgödsel runt rötterna och inte hade/har någon större lust att sätta knopp eller att jag kan blanda hur mycket som helst i ett degtråg till nästa år - huller om buller blir bäst istället för en eller två sorter. Man lär så länge man lever.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Snyggt! Gillar också den dubbla sommarastern som levererat kopiöst hos mig i år. Har lagt märke till att blommorna blivit ljusare och ljusare. På en planta som var mörklila är nu blommorna nästa vita och det har också sin charm.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej!

  I somras gav DIBB förlag ut boken "Våra älskade torpväxter" av Inga Wallenquist i nyutgåva. Jag skickar gärna ett recensionsex till dig. Kontakta gärna mig på johan.hagesund@dibbforlag.se.

  Trevlig helg!
  Johan

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa