måndag 4 januari 2021

Utlottning av fröer till Blomstermoroten Dara


Skira flockblommor

Tänk så många olika skepnader den här primadonnan uppträder i - hon slutar aldrig att överraska. Blomstermoroten Dara är helt klart en av mina absoluta favoriter bland sommarblommorna jag brukar dra upp från frö. Därför känns det så roligt att kunna glädja någon annan trädgårdssjäl med en fröpåse med fröer från henne. Blommar redan första året vid tidig sådd

Hon är egentlig tvåårig men blommar gärna redan första året vid tidig sådd. Annars bildar hon en bladrosett, etablerar sig och blommar andra året. Jag har fullt i trädgården med bladrosetter som jag flyttat runt och hoppas på att hon blommar lika bra nästa år. Trivs hon kommer hon gärna igen. 
De ljusa färgtonerna är nästan vackrast

Jag tycker nästan hon är vackrast i de här ljusa färgtonerna - jämför man med de mörkare tonerna tror man knappt att det är samma blomma. Hon kan bli ganska så hög så hon gör sig bäst i bakkant i rabatten. 
Känner sig rik med egna fröer

Vilken rikedom det är att ta egna fröer på hösten nu när fröerna har blivit så dyra. Och sedan är det så roligt att få dela med sig av sitt överflöd till andra. Har hon väl flyttat in i trädgården finns chansen att hon stannar kvar och frösår sig. Annars kan man strössla lite fröer från torkad blomma direkt i rabatten på hösten.

Har 5 fröpåsar att dela ut så det är först till kvarn som gäller. Maila mig på isastradgard@hotmail.se om du är intresserad. Så trevligt att få små rasslande kuvert fulla med hopp i brevlådan.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

PS. OBS ! Nu är alla fröpåsar tingade ! DS.

13 kommentarer:

 1. Wow, jag ställer mig gärna på kö! Vore fint att få frön just av denna fina växt och just av dig. Som du kanske minns bestämde jag i höstas att på en av mina två odlingssnuttar ha blommor för snitt och Dara har jag verkligen blivit sugen på efter att ha sett den hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Janicke !
   Så roligt att du gillar henne !
   Maila din adress till mig så kommer en fröpåse på posten.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
  2. Janicke Henrikson4 januari 2021 11:06

   Tack så mycket, så kul, jag vet precis var de ska stå! Blir finemang.
   Men var hittar jag din mejladress?

   Radera
  3. Den stod i inlägget längst ner, men här kommer den igen : isastradgard@hotmail.se

   Radera
 2. Åh så vackra! <3 Jag har mailat! <3 Håller tummarna! :) <3

  Kram/ Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingrid !
   Du tillhör de lyckliga !
   Har svarat dig på mailen.
   Allt gott
   Isa

   Radera
  2. Tusen TACK snälla, så glad jag blir! <3
   Spännande ska det bli!

   Kram <3 <3

   Ingrid

   Radera
 3. Äsch nu hann jag inte med :) Nåja, blomstermoroten blev en favorit förra sommaren. Det blir till att köpa några påsar snart...
  Fin måndag till dig!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Har svarat dig via mail !
   Allt gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Otan mielelläni vastaan siemenet jos vain voit ja sinulla on halua lähettää ne Suomeen. Muutenkin voisin vaihtaa erilaisia siemeniä kanssasi tai taimia jos ei nyt niin myöhemmin, minulla on jo jotain kerättynäkin mutta syksyyn mennessä niitä on enemmän kun vain tietää mitä kerää. Posti kyllä kulkee. Harmi kun en osaa kieltä niin olisi parempi kommunikoida. Kerro lähetänkö sinulle sähköpostia. ❓😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valitettavasti kukkaporkkanan siemenet ovat loppuneet, mutta voin lähettää pussin siemeniä kauniiseen kaksoisunikkoon, jos haluat? Käytän Goglen käännöstä, joten en tiedä, tuleeko se täydelliseksi suomeksi. Kaikki hyvin!
   Kram/Isa

   Radera
  2. Kiitos otan mielelläni nämä siemenet vastaan. Laitoin sinulle sähköpostia.

   Radera
 5. Så fina blommor. Lyckliga er som fick frön.😊

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa