fredag 8 januari 2021

Loppisabstinens, fransk utflykt och gamla fynd


Längtar efter nya loppisfynd

Greps i dag av en väldig längtan efter att få botanisera runt på någon loppis - det var länge sedan nu. Längtar efter en riktig härlig skattjakt på något fynd som jag inte vet vad det är förrän det står rakt framför mig som en uppenbarelse. Ljusstaken som jag hittade för en tjuga på ett jätteloppis på väg ner till Österlen i somras var ett sådant där fynd som jag är jätteglad över. 

 

Ömsesidigt igenkännande

Det roligaste är det oväntade. Det som man har väntat på i hela sitt liv fast man inte vet om det. Plötsligt faller bitarna på plats när det rätta saken helt plötsligt bara står där och väntar på att man skall förbarma sig över den - som ett ömsesidigt igenkännande av en kär gammal vän. 
På den gamla goda tiden

Ibland kan man hamna på en loppmarknad i ett annat land som på våra älskade resor till Frankrike. Vi brukar lyckas med konststycket att pricka in första helgen i varje månad vi varit där när hela stan förvandlas till en enda stor loppis med bara vill-ha-saker. Idag känns det som en dröm när man tänker tillbaka på det. Det var på den oskyldiga tiden innan Coronan anföll oss. 
Hur charmig får man va ?

Den här charmiga figuren hade jag gärna stoppat ner i resväskan om det hade gått. Tyvärr var han både för dyr och för tung, men någon gång i framtiden när man får resa igen så kanske det händer. 
Får en fransk touch varje helgfrukost

Det fick bli lite nättare figurer istället som platsade - älskar när de är patinerade och slitna av åren som gått och brickan använder vi varje helgfrukost som bidrar med en liten fransk touch till frukostbordet.
Äntligen gick drömmen i uppfyllelse

Något som däremot inte gick att motstå och som sonen fick paketera och skicka med posten var de franska fönsterluckorna som jag alltid drömt om. Ibland måste drömmar få bli till verklighet. 
Fransk hörna med solrosor och loppisfynd

I somras fick dom rama in ett bord med en installation efter husväggen. Till sommaren skall den här hörnan få bli ännu mer fransk med solrosor i zinkbaljor, lavendelkrukor och ännu fler franska fynd som jag släpat hem i resväskan som vi vid ett tillfälle fick packa om för vi hade övervikt. Det löste sig och vi fick med allt som tur var. 
Favoritloppiset nr 1

Ett annat fantastiskt fyndställe för loppisälskare är Vadstena Antik som vi så lämpligt alltid passerar på vår årliga Österlentripp. Sommaren 2018 råkade jag hitta så mycket roliga saker att det blev ett helt billass att hämta när vi kom hem igen. Både cykeln, bordet och korgen på bilden fyndades i en väldig fart. 
Den ropade och jag sa JA

Sedan dess har bordet flyttats runt i trädgården eller på verandor - älskar just den här storleken som passar så bra för att pynta upp lite. Tror bestämt att även krattan och zinkvattenkannan fyndades vid samma tillfälle och att det var ett sjå att få in allt i bilen men det gick till slut. Den gröna kannan ropade på mig i Angers på antikmarknaden och gick så bra ner i resväskan. 
Den gamla damen håller än

Den gamla damcykeln pryder verkligen upp sin plats i trädgården behängd med blommande cykelkorgar. Däcken är dock helt utslitna och skulle behövas bytas ut så cykeln kan stå stadigt. 
Just nu står den också ute i trädgården med granris och ljusslingor - förankrad med armeringsjärn för säkerhets skull.

Så härligt att titta tillbaka på fynd man gjort och drömma om nya tillslag - snart kan vi resa och umgås igen tills dess är det bara att hålla i och hålla ut. Vi håller oss mest hemma och bidar vår tid - en dag är också det här över och vi kan gå vidare med våra liv. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Jeg elsker også loppemarkeder, genbrugsmarkeder og auktioner, men det er desværre en mulighed nu, så jeg har også abstinenser som dig. Du har sørme også fundet mange smukke ting, og lågerne er da bare smukke. Hilsen Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susanne !
   Tack snälla ! Så roligt det skall bli när vi kan besöka loppisar igen och gå på skattjakt.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Ja måste allt gå mot rätt håll nu så vi kan resa och besöka loppisar obehindrat! NOG för att man har saker i mängder ha ha men det där extra att hitta något kul är roligt :)
  Fina fynd och du skapar magi med blommorna!
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Tack snälla !Tänk att det är alltid det där lilla extra man letar efter - hoppas vi hittar många såna till sommaren.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Ja, det är nåt visst med gamla saker och loppisar. Habegäret blir verkligen överväldigande. Problemet är Hur få plats med alla bra-att-ha-grejer. De kan ju inte stå framme året runt även om en hel del gör det här. Faktum är att jag har två ouppackade bananlådor med saker som inte fått nån plats och de lådorna ska jag pigga upp mig med en dag när jag behöver lite underhållning för jag har ingen aning om vad de innehåller längre.
  Jättefint med blommorna på din cykel. Här står en uppstagad också med ris och ljung.
  Många roliga saker på dina bilder och jag skulle behöva fler korgar.
  God fortsättning
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette !
   Åh så spännande med dina bananlådor - då får du ju massor med fynd att packa upp, så roligt.
   Kommer ihåg din damcykel i rabatten och nu har jag en egen. Fick inspiration vid besöket hos dig !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Jag är ingen loppismänniska och tur är väl det. Var skulle jag då placera alla jagvillhasaker? Vad med utrymme du måtte ha, jag beundrar din fantasi. Rostigti gillar jag!
  Tack för frön i fin förpackning, kuvertet kom redan i fredags. Det ska bli ett sant nöje att plantera. Jag önskar jag hade mer plats för bukettblommor men jag ska göra så gott jag kan.
  Kram och tack!

  SvaraRadera
 5. Älskar också loppisar, den där känslan av spänning när man stiger innanför butiksdörren och börjar titta runt och det plötsligt dyker upp något man letat länge efter eller något man inte ens visste fanns men som man bara vill (skall) ha. Samma känsla som vid växtmarknader, helt underbar. Hoppas det går att få bukt med coronaviruset så vi kan få en spännande sommar 2021. Som alltid lika fina och inspirerande bilder när man tittar in hos dig.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa