torsdag 14 januari 2021

Julros, vaxblommor och tulpaner

 

Nu släpper vi in våren

Så skönt att få slänga ut pepparkakshuset och rådda om på brickbordet i köket lagom till tjugonde knut. Det är lika roliga att städa bort julen som att plocka fram den. Nu ser vi fram mot vårens skira toner och blommor - så härligt att frossa i.Omfamnad av mimosadoft

I går eftermiddag åkte vi en sväng till Blomstermarken - vår närbelägna blomsterbutik i Marieberg. Det var helt magiskt att få kliva in i en värld full av blommor. Jag bara kände hur energin strömmade till mig från all växtlighet. Dessutom var jag helt själv där och kunde botanisera omkring i lugn och ro. Doft från nyinkommen mimosa svepte in mig i ett omfamnande när jag klev in ett av rummen. Jag njöt för fullt och kände mig pånyttfödd när jag kom ut till maken i bilen med famnen full av växter. 
Blir matad med isbitar

En stor julros som blygt kikade ner i golvet men som såg helt förtjusande ut kunde jag inte motstå. Hon får stå i det svalaste hörnet i hela huset och skall bli matad med isbitar så då hoppas jag hon skall klara av inomhuslivet. 
Hon skimrar i olika toner från rosa/gul till mörkaste vinrött. Till våren skall jag försöka plantera ut henne så hon får fortsätta skimra i den tänkta lunden mellan växthuset och ruinen. Älskar änglar som bidrar med frid

En ängel som bidrar med frid vill jag gärna ha på min bricka och den här är så enkel, avskalad och harmonisk. Har ju flera ute i trädgården och växthuset och några som platsar inne i huset. 
De små sticklingsvaserna från Granit kommer till användning lite nu och då. Kär i vaxblomman

Jag köpte en stängel av vaxblomma - en jättelång med flera sidokvistar som jag sedan klippte av och som fick göra två buntar med gårdagens tulpaner sällskap i en vas. Blev helt kär i vaxblommans små sockersöta blommor - kommer garanterat att bli en favorit att fylla upp buketter med. Undrar om den finns att driva upp från frö för den hade varit helt underbar att ha i Blomstergården.Trevlig doft på brickbordet

Några vackra hyacinter i mörklila som doftar fantastiskt fick också flytta in på brickbordet. Så trevligt att dofta på och förundras över. 
En hälsning från våren som nalkas

Det känns så välkomnande att äta frukost i kökssoffan, tända ett ljus vid brickbordet och njuta av alla härliga vårblommor. Känns så hoppfullt att våren finns där framme och att vi är på väg att möta den så småningom. Det uppyntade brickbordet blir som en hälsning från våren som nalkas.

Nu skall bara julgardinerna och alla adventsstakar plockas bort i helgen och vårliga gardiner plockas fram. Underbart.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Så fint... som allt du gör. Vilket blickfång!

  Ha det gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du !
   Önskar dig en riktigt skön helg !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Oh Isa! Vilket härligt inlägg med vackra färger och växter,
  som man blir glad av. En riktig vitamininjektion.
  Ha det gott /Kram, Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maribel !
   Så härligt att få göra dig glad när du kikar i här. Så härligt nu när man kan frossa i färgstarka vårblommor igen !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Oi miten kauniita tulppaaneja ja vahakukka sopii hyvin sen kanssa. Vahakukka on minulle uusi tuttavuus. Meillä on täällä nyt - 21astetta pakkasta ja lunta jossain paikassa jopa 70 cm. Että nyt pitää odottaa vielä kevättä pitkään. Mutta onneksi se on aina kuitenkin tullut 🤗😁.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vahakukka on minulle uusi asia, ja nyt olen lähettänyt lyijyjä ja vedän omat kasvit kesäksi Blomstergårdeniin, kiinteät sini-purppuranväriset. Kuulostaa kylmältä 21 astetta - täällä meillä oli 16 tänä aamuna ja se riittää. Brr
   Hyvää!
   Halaus / Isa

   Radera
 4. Vilket härligt bord! Blomsterglädje de lux!
  Alltid lika kul att kika in till dig :)
  Söndagskram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa