onsdag 13 mars 2019

Slingrande staket, designpärla och hemmasnickrad grindOlika höjd

Apropå att Trädgårdstider startade igen i går och byggde staket runt köksträdgården av sly och grenar så kom jag att tänka på staketet jag såg i Angers i Frankrike - som påminner om varandra. Så himla charmigt när pinnarna är olika höga vilket tillför både liv och lust.
Nu när jag tittar lite närmare så ser det ut som att spjälorna/pinnarna är nedslagna direkt i marken utan att "hänga ihop" med varandra. Den varianten har jag inte sett tidigare.
Otroligt effektfull när staketet ringlar iväg som en orm på upptäcksfärd och försvinner i fjärran.

När vi ändå är inne på staket kan vi lika gärna göra en avstickare till Rosendahls trädgårdar och njuta av deras vackra staket runt köksträdgården och barnens trädgård.
Nu eller sen

Älskar den här vackra grinden som ser ut att vara hemmasnickrad - tänker varje sommar att jag skulle vilja ha något liknande till köksträdgården, får se om det blir verklighet till sommaren eller om det får vänta tills jag blir passionär om några år.

Som ett smycke mitt i grönskan. Tänk så mycket det gör att rama in och sätta dit en vacker grind.
Så vacker design

Från Rosendal är steget inte långt till Waldemarsudde och det fantastiskt vackra staketet med kunglig utsmyckning som omgärdar ägorna. Njuter varje gång av designen, formen och färgsättningen.
Målas med Djurgårdsgrönt

Staketet har formgivits av Ferdinand Boberg och varje år sedan 1901 byts trasiga spjälor ut och sågas till för hand som sedan målas omsorgsfullt med linoljefärg i ursprungskulören Djurgårdsgrönt.

Planerar sommaren 2019

Slutligen landar vi hemma i min egen trädgård och bilder från när köksträdgården var helt ny och vi satte upp kastanjestaket runt om. Vilken lycka år 2012.

Har lite planer för säsongen 2019 och lite omgörning med ytterligare en pallkragevägg och annan portal vid ingången. Kanske det till och med blir en hemmasnickrad grind !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Rämmengården sa...

Hm staket skulle vi behöva runt våra planteringar. Hönsen är nämligen framme och knycker de som de tycker är gott. Fin inspiration 😍ha en fin dag kram från Nina

hagen vår sa...

Hei!
Dette var det veldig inspirerende å se. Takk! Anne

Mette | Frurulunden sa...

De rustikke stakittgjerdene er så fine. Takk for deling.

HWIT BLOGG sa...

Åhh så fint! Så himla enkelt och effektfullt...
Gillar ditt kastanjestaket också, köper man det per meter? Dyrt? Måste nog också rama in mitt kommande köksland :)
Ha en fin fredag!
Kram Titti