söndag 3 mars 2019

Vårutställningen i Stadsträdgården - ett säkert vårteckenBlomstrande mars

Vårutställningen i ett av växthusen på Stadsträdgården här i Örebro är ett säkert vårtecken. Den brukar starta varje år 1 mars och håller på månaden ut.
Det var helt underbart att mötas av vårblommor och doften som slog emot en när man böjde sig ner över härligheten, svältfödd som man är efter en lång vinter.
Jag hade tur den här förmiddagen och hade hela utställningen för mig själv och kunde strosa runt och verkligen njuta.
Så snygga odlingslådor med rader av vårlökar och omgivna av stenläggning. Inspirerande. Kommer att bli fantastiskt när krokusarna kommer igång och blommar.


Varje år brukar ett litet porlande vattenfall av skifferplattor byggas upp och årets vårutställning var inget undantag. Så mysigt att lyssna till - och rogivande.
Fransiga krispiga vackra vita tulpaner. Återvänder nog till Stadsträdgården till veckan och kollar om dom har tulpaner på lök till salu - ibland har dom haft det i något av växthusen.
Ljuvliga vårlökar. I dag snöar det stora bomullsliknande flingor här i Örebro - då är det extra mysigt att kunna smyga in på vårutställningen och besöka våren.
Bra jobbat !

En eloge till personalen på Stadsträdgården som varje vår glädjer oss Örebroare med en försmak av fantastisk blomning som sedan fortsätter ut i Stadsparken när våren väl kommer. HÄR hittar du bilder när utställningen byggdes.
Enorm gofikabuffé

Dessutom dukas det upp en enorm gofikabuffé i caféet varje lördag och söndag som man passerar till utställningen - hade jag inte varit allergiker hade jag absolut slagit till. Nu skyndade jag mig förbi innan jag började dregla över de inbjudande godsakerna.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Villrose sa...

Vakker start på våren.
Ha det fint!

Maribel sa...

Hej Isa!
Vilka vackra vårbilder, härligt att se nu när vi fick vinter igen.
Ha det gott /Marika

HWIT BLOGG sa...

Ja himmel vilket roligt besök och vilka inspirerande bilder! PRECIS vad jag behövde denna gråa tisdag :)
Fika & blommor, ja det är väl det bästa hi hi...
Kram från Titti

Halmhatt och mamelucker sa...

Så trevligt! ja jag fick en blänkare av min bästis att våren fanns i Örebro. I stadsträdgården närmare bestämt. Härligt! Blev sugen på Klockranka när jag läste om den Din fina blogg. Var längesen jag hade de.
Tack för inspirationen!

Annika