onsdag 27 mars 2019

Vårens första lyckopiller



Vårens första citronfjäril

Idag när jag cyklade hem från jobbet genom skogen såg jag vårens första citronfjäril som dansade bredvid vägkanten - jag blev helt varm i hjärtat när jag upptäckte den efterlängtade vackra lilla varelsen. Citronfjärilar är mina absoluta favoriter jämte blåvinge som man tyvärr inte ser så ofta. Där det är helt obesprutat kan man ha turen att se skymten av den ibland.




Gult i dikesrenen

Längre fram på vägen lyste det även gult i dikesrenen där jag upptäckte vårens första tussilago och stannade för att plocka några. Det är alltid så roligt med de allra första - när man ser att våren vaknat i år med.




Växt ur sina frölådor

Idag var det också första gången jag stått i växthuset den här våren och skolat om plantor som växt ur sina fröaskar. Det var riktigt varmt och jackan åkte av. Så ljuvligt att vara igång igen - som jag längtat.




Alltid samma antal

Det är märkligt med klockrankan för varje år är det alltid sex fröer som gror även fast jag sår minst  dubbelt så många. Nu räcker sex plantor precis till mina stora korgar så det blir precis som det ska.





Strössla med Zinnia

Zinnian "Green apple" som är en dubbelblommande dahlialiknande skönhet grodde för brinnande livet och nu ståtar ca 40 omskolade plantor i växthuset. Den här blomman har jag tänkt att strössla med både i krukor och rabatter i sommar och dessutom tror jag hon är jättevacker som solist i en vas så det känns helt ok att det blev så många plantor.

Nu får dom stå i växthuset under dagtid och inne i huset nattetid innan jag kan lita på att frosten inte slår till.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Fint när vårtecken dyker upp. Jag brukar också se blåvingen här. Den är jättefin och den är också min favorit. Ha en fin kväll kram från Nina

    SvaraRadera
  2. Så mycke fina småplantor du har. Här får de nog bo inomhus än så länge.
    I år fick jag hela 3 klockranksfrö att gro, bättre än ifjol..!
    Din rostiga gris på bild två, är såå fin!
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Förstår att du njuter! Så fina fröplantor! I år ska har jag inte sått ett enda frö. Jag måste begränsa min knappt fyra kvm lilla balkong så jag får mer svängrum än förra året. Men nog skulle jag vilja!
    Lycka till med dina odlingar.

    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari som gillar den lilla rostgrisen!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa