måndag 18 mars 2019

Dubbla Ellen, fler frösådder och vilken jordkvalité är egentligen bästKnopparna frös sönder

Skickade efter 3 st dubbla julrosor Double Ellen Picotee från odla.nu för flera veckor sedan och planterade alla tillsammans i en zinkhink, sedan har hinken åkt ut och in beroende på temperatur. Dessvärre har vi glömt hinken ute när det varit minusgrader så alla knoppar hittills har frusit sönder.
Får bo i den planerade lunden

Glädjen var desto större när en knopp äntligen levererade -  jag är alldeles förtjust i den här skönheten. Hoppas hon hinner sätta massor av ljuvliga knoppar under våren innan hon blir planterad i den kommande lunden bredvid ruinen.
Vackrast i drömmarna

Idag har jag sått massor med fröer av Kronärtsskockan Violet de Provence, Green Globe samt purpurkål Scarlet. Tänker att dom kan vara vackra tillsammans med solrosor och dyka upp som en överraskning i trädgården där man minst anar det tillsammans med perenner och rosor och dessutom ätbara. Trädgården är väl aldrig så vacker som i ens drömmar den här tiden på året när man fantiserar om sommarens prunkande rabatter och köksträdgård.
Jord med eller utan näring?!

Hade en 50 L säck kvar av Emmaljungas yrkesodlarjord i garaget som fick bottna sålådorna. Var på ett intressant föredrag angående jord när Adolfsbergs Trädgårdsförening hade årsmöte där en forskare från SLU hade gjort experiment med olika sorters jordar och jämfört växtligheten. Han menar på att man kan lika gärna köpa billig jord och tillföra flytande växtnäring istället.  En väldigt bra resumé av föreläsningen kan du läsa HÄR. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - vilken sorts jord använder du helst i dina krukor till sommaren ?
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Jeg stor elsker påskeklokker.
  Har plantet en hel del i efteråret.
  Men de bliver væk. Kommer ikke igen.......

  Skøn aften
  Klem

  Charlotte

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa