måndag 30 juli 2018

Ljuvlig buffelmozzarellasallad med egenodlat
Egenodlad rikedom

Finns det något ljuvligare på sommaren än att gå ut i köksträdgården och plocka ingredienser till sin lunch. Egenodlad basilika från frö samt en liten köpt tomatplanta försåg mig med en supergod måltid idag. Brukar alltid dra upp en italiensk tomat varje år, i år blev det inga italienare, men det gick ju bra ändå.

En oslagbar kombo

En riktig krämig buffalomozzarella fick göra de solmogna tomaterna och de aromrika basilikabladen sällskap. Toppad med en riktig god olivolja från " En liten bit av medelhavet" på Österlen.  Flingsalt och några varv med pepparkvarnen satte touchen på anrättningen medan parmachipsen fick stå för den välbehövliga sältan. 4 minuter i 240 graders värme är allt som behövs. En oslagbar kombo.
Värmeälskande ört

Basilikan stortrivs i värmen i växthuset men behöver mycket tillsyn och vatten och hänger lätt om det blir för varmt. Dags att så en ny omgång snart tror jag.
Räcker med en planta

I år gjorde jag det lätt för mig och köpte en tomatplanta hos Tant Grön. Vi - jag och maken behöver inte så många plantor och är fullt nöjda med att kunna plocka av några tomater i lagom takt som dom blir mogna. Många gånger har jag stått här med massor av tomatplantor som jag gett bort eller knappt vetat vart jag skulle göra av - så det känns bra att inte ha dragit upp några egna i år.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner i värmen !
Kram/Isa

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Godaste gott! Ja jag satte nog (som vanligt!) för många tomatplantor...att man aldrig lär sig ha ha! Nåja, goda är dom o jag äter dom som smågodis :)
Värmen fortsätter, inte en enda regndroppe här än.
Kram från Titti

World of Animals, Inc sa...

Tomato, mozzarella and prosciutto is one of my favorite snacks to eat. So tasty and light, thanks for the share. Hope you have a wonderful day, keep up the posts.
World of Animals