måndag 16 juli 2018

Äntligen har jag hittat henneLetade och sökte

Jag har letat i flera år - studerat Blocket sida upp och sida ner, sökt på loppisar och bläddrat bland tidningarnas annonssidor, men antingen var hon för dyr eller också var det helt enkelt något annat som "skavde". Man liksom vet i hjärtat när man träffat rätt och till slut stod hon bara där framför mig - när jag minst anade det.


 


DÄR stod hon

Vi skulle bara "svänga in" vid Vadstena Antik på vägen ner till Österlensemestern. Det var då jag sprang på henne - precis utanför entrén stoltserade hon och jag föll direkt. Jag styrde mina steg rakt mot disken och frågade efter priset, sedan framhöll jag att hon hade faktiskt punka på båda däcken och priset blev direkt lägre och jag slog till.

När jag ändå hade ångan uppe slog jag till på de båda gamla korgarna (som är outslitna och står bakom cykeln) och det vita bordet som skymtar i bakgrunden - sedan gick jag ett varv till för säkerhet skull och la till en gammal träkratta också.

Ett helt lass som vi fick lämna kvar och återkomma för att hämta hem. Väldigt nöjd kunde vi fortsätta vår resa mot Österlen - jag kom på mig med att sitta och småflina, sådär som att mungiporna rätt som det är åker upp alldeles av sig själv. Lycka tror jag det kallas.
NU är hon hemma

I helgen var vi och hämtade hem alltihop. Det blev lite pussel innan vi fick in allt men när vi fällt ner ryggstöden bak och lagt pusslet blev det till och med plats över i bilen, trots två lådor med växter som tillkommit  på vägen.Hon hamnade under det gamla plommonträdet på framsidan - lämplig låda till pakethållaren och lagom stor cykelkorg hittade jag bland tidigare hemsläpade loppisfynd. Sedan var det bara att fylla på med växter.Trevligt inslag

Hon är ett väldigt trevligt inslag och sällskap i trädgården och hon kommer nog att få bära massor med olika växter beroende på årstid. Ibland lönar det sig att vänta tills man hittar den "rätta".
Veckans glädjestund

Idag är det nästan 32 grader varmt i skuggan här och jag jobbar igen efter några veckors ledighet. Nu gäller det att boka in roliga saker framöver så man har något att se fram mot. Att gå och se den nya Mamma Mia-filmen kan vara en sådan grej - blir barnsligt glad bara över trailern och den verkar vara ett riktigt lyckopiller. Sedan toppar vi med en god måltid på någon uteservering - yes, det får bli veckans glädjestund!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

Malin sa...

Så ljuvlig hon är, och vilken färg! I min trädgård står också en gammal "pärla",den har i år krassar och snöflinga i korgarna. Har placerat cykeln
så jag ser den från köksfönstret,och jag gillar den mycket!
Din cykel kommer säkert också att ge dig mycket "ögonglädje"!
Fin kväll!