onsdag 25 juli 2018

En låda bara för plockVarje år samma visa

Varje sensommar tänker jag att - nästa sommar då ska jag så massor med blommor bara till plock. Sen glömmer jag totalt bort det när det är dags för vårbruk och den här våren/försommaren smälte ju bokstavligen bort. Fick panik när småplantorna skulle ut när det inte gick att gräva där det var tänkt - så blev det som det blev. Ingen sådd av härliga sommarblommor att plocka stora fång av.
Kom precis rätt dag

Häromdagen hamnade vi på Sjöparken i Kumla med sina härliga odlingar som just den dagen hade självplock av både grönsaker och blommor. Efter en god lunch på bryggan gav jag mig ut i landen och klippte både blommor och lite annat till en skön blandbukett.

Rikedom

Vilken rikedom att bara kunna gå ut och plocka ihop en bukett. I buketten hamnade både mangoldblad, dillkronor, lejongap, vaxblomma, ringblommor och en annan högrest växt som jag trodde var Zinnia men är osäker. Sedan toppade jag med några hortensiakvistar som en snäll arbetskamrat klippte av åt mig på jobbet.

Här skall SÅS


Nu har jag rensat ur en av lådorna i köksträdgården och kan så både sommarblommor och grönsaker som gror snabbt. Här hade vallmo frösått sig i våras och invaderat hela lådan som nu har blommat över. Ska bli så roligt att botanisera bland alla fröpåsar och så (hoppas det går i värmen). Har vattnat igenom i flera dagar och skall gödsla och toppa med ny ekologisk jord.

Zuzziniblommor är ett måste och ringblommor och krasse naturligtvis. En till låda är på gång (får se om jag orkar i värmen). Hade varit härligt med en låda full med enbart plockblommor - blir ju sent nu men man vill väl plocka buketter i höst med !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

World of Animals, Inc sa...

These pictures are incredible! So vivid and clear... great quality all together. I am a huge fan of the first photo! Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your week. Keep up the posts.
World of Animals

Trädgård i Torslanda sa...

Så vackert men en blandad bukett. Zinnia är min favorit för buketter för den finns i så många färger och håller framför allt länge. Den orange i din bukett kan mycket väl vara en Zinnia eller kanske Tithonia rotundifolia?
Kram Helene

HWIT BLOGG sa...

Härligt med självplock! Vilda buketter gillas :)
Men så denna värme, ja jag har redan smält bort. Mår inte alls bra i denna värme...och den bara fortsätter och fortsätter...
Kram från Titti