tisdag 26 januari 2016

Rostiga detaljer i trädgårdenGifter sig bra med grönt

Älskar rostiga detaljer i trädgården och under årens lopp har jag dragit hem en hel del rostiga ting från loppisar som nu pryder trädgården lite överallt. Tycker det rostiga gifter sig så bra med det gröna. Den rostiga hängande fågeln hänger i en loppisfyndad gammal lampskärm i  portalen i perennarabatten.
Användbara fåglar

Lampskärmen var inte rostig när jag hittade den på ett av mina favoritloppisar på Österlen men det var ju snabbt åtgärdat när den hängt ute ett tag. Fåglarna hittade jag i en butik någonstans och tänkte att dom såg användbara ut.
 Rostigt hopplock

S-krokarna som skärmen hänger i hittade jag också på ett loppis - ute i en bod bland annat bråte och de långa krokarna som också är rostiga i rätt dimension för de små hålen på skärmen hittade jag hos Tant Grön tror jag. Så efter lite hopplock kom den på plats i den rostiga portalen av armeringsmatta.
Rostiga zinkhinkar hittade jag i skogen och släpade hem. I alla fall de som var någorlunda hela. Så användbara. Och billiga. Vackra med hängande lobelia i !
Den lilla fairyn Hannah var inte heller rostig från början utan grön när hon kom men den här förtjusande lilla damen blir bara vackrare med åren där hon sitter i ruinöppningen och håller uppsikt över trädgården.
Bevingad gris på beställning

Den lilla bevingade grisen vann direkt mitt hjärta där den stod på marken lite undanskymd nedanför ett bord på en antikmarknad i Rättvik under en semesterresa. Utställaren hade precis bestämt sig för att sälja den när jag gick förbi - som på beställning.

Rostiga burkar kan man aldrig få för många av att plantera kryddor i.
Rostiga underreden till symaskinsbord och rostiga spadar får gärna pryda min trädgård.
Liksom rostiga små vattenkannor och blad. Tror förresten att det blir en repris till sommaren på denna kombo av sommarblommor i en trälåda även om inte lådan håller så länge. Det finns ju nya på loppis.
Rostiga handtag på lådorna i köksträdgården tillför både charm och själ.
Det rostiga lyser upp den enkla väggljusstaken som också är fyndad på loppis för en liten slant.
Åldras vackert med lite rost

Det mesta blir ju rostigt med tiden när det står ute året om. Mjölkkrukan har åldrats vackert med sina rostiga slingor.

Skulle kunna fortsätta hur länge som helst på det rostiga temat så jag får nog anledning att återkomma med fler inlägg framöver för hos mig kommer rostiga ting alltid att ha en särskild plats i mitt trädgårdshjärta.

Gillar du rost i trädgården ?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

14 kommentarer:

 1. Det är så vackert när rost möter grönska... Ett rostigt fat samlar vatten därute, då lyser rosten nästan orange. På torrare ställen mer mot brunt, men ändå inte "tråkbrunt". Nej, rost är speciellt. Tycker mycket om dina fåglar, så fina!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Jag har mycket rost i trädgården, grytor, plåtkanter, armeringsjärn, prydnadssaker. Gillar rost och gillar ditt rost!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Gillar dina rostiga figurer.Har en del här i trädgården.Tycker det är så snyggt.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. Så vackert det är med dina blommor och de rostiga sakerna och så bra att återvinna det som andra ratar. Håller med dig att den där trälådan är så vacker förstår att du gärna gör en repris av det hoppas sommaren blir fin så du får njuta av den då med. Jag älskar också rost men hos mig har allt inte funnit sina platser eftersom vi håller på hela tiden på kolonin (Byggande tar plats). längtar tills all lera är borta och jag har den som jag vill.
  Ha en underbar vecka med sol och vårkänslor
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Så fina fåglar och så bra det blev när de fick ta plats i skärmen. Gillar rost, men har inte så mycket själv i trädgården.
  Jag har fodrat mina trälådor med dammplast och bara stuckit några dräneringshål i botten, vill inte att trälådorna 'tar slut' för snabbt.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Rsot är verkligen suveränt i trädgården!

  SvaraRadera
 7. Jeg elsker rust i hagen. Og i din hage er det så vakkert, med og uten rust :)

  SvaraRadera
 8. Hej Isa! Nu ser jag dina fina arrangemang med stjärnöga, och de ljusa fina färgerna. Jag gillar dem verkligen.
  Ha det fint!
  Kram / Marika

  SvaraRadera
 9. Nje...jag går emot strömmen och är inte så överförtjust :( Sorry :) Men du frågade...;) Någon sak på rätt plats absolut men jag försöker att snabbt måla allt med rostskyddsfärg så fort jag märker att angreppen har satt in...Hihihi..som sagt jag går mot strömmen :D Fast jag köpte ju den där lilla rostiga ödlan i somras så vem vet...det kanske blir fler saker i min trädgård också...;)

  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Här är en till som är helt såld på rost i trädgården! Kan inte få för mycket. Gillar allt du visar!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 11. Jag är en sådan där rostälskare också och mycket är släpat hem från skogen. En del har jag skapat själv av tunnband och annat material, tycker som du att rosten gör sig fint mot det gröna.
  Jag önskar dig en underbar dag!

  SvaraRadera
 12. Jahg har med tiden oxå börjat gilla rostiga prylar. Annat var det förr när t ex bilar rostade och återkommande måste rostskyddsbehandlas. Då var rosten ett gissel. Tiderna förändras och vi med dom.

  SvaraRadera
 13. Ja rostiga saker är jätte fint. . . .och dom i din trädgård är så snygga & passar ju in såå bra. . .!!!
  Trevlig Helg!
  Kram/Syrran

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa