måndag 28 september 2015

Nya fynd och frödags

Keramikvas med blommande koriander

Nytt favoritställe 

Jag gillar att fynda små vaser på loppisar och antikbodar. Den här från Alingsås keramik designad av Ulla Winblad någon gång på 60-talet hittade jag på Nysäters Hem & Antik  för 40kr när vi åkte hem från Norge i går. Eftersom det var söndag hade vi ingen större brådska hem och gjorde en avstickare när vi såg skylten vid vägen så nu har jag fått ett nytt favoritställe att fynda på mellan Örebro och Oslo.

Ett charmigt litet hus på två våningar proppad med fina saker. Här kunde man vandra från rum till rum och njuta av allt fint som innehavaren med stor passion hade inrett. När jag fyndade ett halvmånebord till mitt inredningsprojekt förstod jag att här flyttar man inte på en endaste liten pryl utan lov.

Fast när nästa lockande skylt dök upp vid vägkanten fick maken plötsligt väldigt bråttom hem för att se några travlopp på TV. Det finns gränser för hur roligt det är med loppis för någon som är totalt ointresserad och jag var ganska nöjd ändå!
Gamla brickor brukar jag också fynda på loppis. Dom är så himla användbara att ställa småplantor på till våren. Två stycken likadana hittade jag för 20kr för några veckor sedan på vägen till Nora.
Frödags 

Brickorna är bra att bre ut torkade blomknoppar på nu när det är dags att samla fröer till nästa års blomning. Här ligger tagetes och blomman för dagen på tork. De här soliga härliga dagarna som vi har just nu är perfekta att plocka fröer.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Sylvia sa...

Vilka fina fynd du hittade. Kul :)

Rost och rädisor sa...

Fina fynd! Brukar också falla för blommiga brickor som jag sen förstår med blöta krukor, men i denna helgen har det blivit korgar, vattenkanna, stolar och en stomme till öronlappsfåtölj. Först var vi nämligen på en riktig bonnauktion och sen jätteloppis.
Ha det så gott
Anette

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Älskar loppisar!
Så vacker keramikvasen är, blommande koriander däri är härligt!
Allt gott!
/Katarina

Jenny sa...

Jag har blivit världens sämsta på att besöka loppisar, vet inte varför för det är ju skitkul. Härligt med fynd!

Elisabeth sa...

Jag torkar mina fröer på hushållspapper...överallt har de legat :D
Är alldeles för dålig på att märka upp dem på en gång också för jag vet ju vad det är...sen när de torkat är jag inte lika säker längre :O
Hihihi....lär mig aldrig ! Det är klart att det är mycket vackrare med tjusiga blomsterbrickor :)

Kram

Elisabeth

HWIT BLOGG sa...

Jag har varit dålig på loppisar i sommar och de jag besökt har mest av en massa skit rent ut sagt och DYRT! Saknar min favoritloppis på Öland där jag alltid fyndade, lite långt dit bara...
Fina saker du hittade, kul!
Ha en fin dag i solen nu.
Kram Titti