söndag 13 september 2015

Ljuskronan i växthuset !Ljuskrona i dagsljus

Visade bilder från växthuset och en tänd ljuskrona i mörker för några inlägg sedan. Nu kommer bilder på ljuskronan i dagsljus. Efter bara ett år i växthuset har den blivit rejält solblekt och antagit en helt annan nyans än som nyinköpt. Med tiden kommer den att bli vackert patinerad.

När jag såg den upphängd på Kompaniet i Orsa under en nyårshelg föll jag pladask. Jag fick hysa in den i min fars garage under vintern och hämta hem den lagom till förra sommaren. Den gick på millimetern in i äldsta sonens bagagelucka efter att vi befriat allt som fanns där och då menar jag allt.
Magen bestämmer

Jag är en känslomänniska och låter magkänslan bestämma mycket i mitt liv. Det är för det mesta också magen som gör mina loppisinköp.  Magen skrek extra högt när jag föll för den här kronan och då kommer man liksom inte undan.
Satt sin prägel

Tycker den är lite fransk i sin design. Sen är den såpass stor att den kräver sitt utrymme och med 4 meter till nock fanns det ju plats i växthuset.

Vimplarna som hänger vid varje pardörr håller småfåglarna borta när de fladdrar i vinden och vissa har samma nyans som ljuskronan. Så ljuskronan har satt sin prägel på hela växthuset då det är en färg jag gillar skarpt och gärna adderar på småsaker.
Hoppas på brittsommar

Färgtonen går igen i krukor, ljuslykta och bricka även om dom flyttat ut i trädgården under sommaren. Och snart får man plocka in allt igen fast det vill jag helst inte tänka på utan önskar en riktig brittsommar hela september och oktober. Det förtjänar vi efter en regnig juli!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Grönskande drömmar sa...

Ditt växthus är helt fantastiskt! Vilken plats :) Och ljuskronon, wow! //Victoria

Maribel sa...

Det är stämningsfullt och fint hos dig Isa!
Ha det fint. / Marika

Jenny sa...

Vi hoppas på en brittsommar, just nu är det verkligen ljuvligt. Maffig takkrona, och när du skriver kompaniet i Orsa så kommer jag ihåg att jag köpt en del grejer där jag med. Det var ett härligt ställe!

Sofia sa...

Men WOW! så fint Isa! <3<3
Kram Sofia

Elisabeth sa...

Hej Isa !

Vilken jättevacker ljuskrona den pryder verkligen sin plats !
Jag vet hur det är när man plötsligt blir förälskad i något :D
Oftast faller jag inte för frestelsen dock pga att ekonomin inte tillåter det jag brukar förälska mig i...hihihi...plånboken och jag har tydligen inte samma smak ;)
Nu lutar det åt kryssräcke iaf.men jag hinner säkert ändra mig igen förmodligen före kvällen..

Kram Elisabeth

Meta sa...

Härligt hos dig i ditt fina växthus. Jo det är fint med stora kronor men de kräver också stor plats tur att du har det. Rosen har verkligen blivit vacker i år.
Ha det gott
Kram Meta