torsdag 24 september 2015

Vintagefynd och varm rödbetssalladNjöt på uteservering

Igår var det ett fantastiskt väder här i Örebro med värme och solsken. Så lunchen intogs ute på stan på Ingeborgs uteservering på baksidan i solskenet. Varm rödbetssallad med chevré och rödbetskräm .... mumsfilibaba va gott!

Dessförinnan hade jag slunkit in på S:t Nicolaikyrkan som bjöd in till lunchkonsert med orgelmusik. En stund för eftertanke och reflektion. Det är det viktigt att unna sig mitt i vardagen och livet som pågår. Det är de små guldstunderna som ger extra energi till vardagen.
Eftersom jag håller på med ett inredningsprojekt (berättar mer senare) letade jag mig igenom stans antikaffärer och loppisar. På Röda korsets motsvarighet till Myrorna, Kupan hittade jag den här vintageväskan. Bra skick, fräscht foder och en snygg design gjorde att jag slog till.
Leder Moda - ett vintagemärke ?

Ett klipp för 60kr - vilket fynd ! Känner inte igen märket Leder Moda men antar att det är ett vintagemärke. Hösten är räddad - nu har jag en ny väska till nästan inga pengar alls !

Och till projektet hittade jag ingenting direkt men kanske när jag kommit en bit längre - riktigt roligt är det i alla fall. Känner mig lite som antikletarna i den danska TV-serien Antikduellen när jag scannar av utbudet i de olika butikerna!

Idag öser regnet ner och man har nästan svårt att fatta att det var så fint sommarväder igår där jag svettades runt på stan i alldeles för varm kappa.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Meta sa...

vilken fin väska ser praktisk ut med.
Alla har vi våra projekt det behövs när höstrusket drar in. Hoppas än på många så där fina dagar att njuta av. Rödbetssallad med fetaost bjöd jag på i går det är gott.
Ha det gott
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Snyggaste väskan jag sett på länge, hurra för ditt fynd:)
Lycka till i scanningen... spännande!

Kramar från Eva-Mari

Tant Otteskrufv sa...

Fint fynd! Och extra kul när pengarna går till något bra, många bäckar små... :)

Tittis trädgård sa...

Så spännande med ett nytt projekt! Det är så roligt att gå på loppisar och antikaffärer i jakt på fynd. Väskan var ju ett riktigt kap! Visst är det konstigt med vädret i år, som om det inte riktigt kan bestämma sig. Men man får vara tacksam för de sköna soliga dagarna och njuta så mycket man kan.
Trevlig helg!
Titti

Rost och rädisor sa...

Fint väskfynd! Nu är det inte lätt att hänga med i vädersvängningarna. Ena stunden sol, nästa köldgrader. Här väntas frostnätter till fullmånen, men i eftermiddag blir det kvalitetstid i trädgården.
Önskar trevlig helg
Anette

Annika Christensen sa...

Mmm vad gott det låter.
Vi äter mycket rödbetor här både råa och kokta.
Visst är det härligt när man hittar precis det man vill ha.

Vilken fin luktärtsbild i förra inlägget.
Ha en skön helg
Annika

Annika Christensen sa...

Jag får nog säga fina lukärtsbilder alla var ju lika fantastiska.
Annika

Elisabeth sa...

Va kul det är när man gör fynd :D

Oavsett om det är till hemmet, trädgården eller till sig själv....Och den där härliga känslan att man har sparat pengar fast men egentligen har köpt något...Var själv på kupan idag i Sala...de hade ovanligt litet utbud men jag fyndade en liten hösttavla med svampar på..som egentligen nog är en inramad kakelplatta för 5 kr..blir fin på köksväggen nu och ger lite extra höststämning ;)

Var på ett annat loppisställe också och fyndade några fina saker jag ska sätta hyacinter i till jul...det går ju fortare än vad man tror..

Ha en fortsatt fin helg !
Kram
Elisabeth

Grönskande drömmar sa...

Mums låter supergott :) Chevre och rödbetor är ju perfekt kombo. Fin väska du fyndade :) Spännande med inredningsprojekt! Hälsningar Victoria

Ellan H sa...

Det verkar ha varit en himla trevlig dag - både god mat och väskfynd! Ibland har man liksom vind i seglen. :-)
Här njuter vi av fina dagar för tillfället. Jag suger åt mig varenda solstråle jag kan, för förr eller senare kommer den - den kyliga och kalla hösten.
Ha det fint!

Millas Trädgård sa...

Snyggt väskfynd! Guldkornen måste man ta vara på. Har också varit i kyrkan ikväll och lyssnat på min körledare och en manlig kollega. Väldigt fint med många underbara stycken.
Blir det månkoll inatt?
Kram Milla

Anonym sa...

Leder Moda er et spansk merke. Tror du gjorde et fynd!