lördag 19 september 2015

Bukett från trädgårdenKrukrosor i buketten

I går blåste det som sjutton här och mina krukrosor ute i trädgården for i backen och en del rosor bröts av. Dessutom är snart hösten här på allvar och rosorna skall snart jordslås så idag klippte jag av en del grenar och satt i en bukett istället. Först tackade jag rosen för all blomning den gett i sommar innan jag satt i sekatören.
Det är kul att gå runt i trädgården för att se vad som skulle kunna platsa i en bukett. En del blommande ogräs fick bidra liksom en övervuxen kaprifol.
Kärleksörten fyller ju också så bra och går in i färgskalan medan det blommande ogräset bryter av med sin gula nyans.
Vasen är ett loppisfynd från Suckarnas gång i Simrishamn i fjol sommar och jag är jätteförtjust i både form och färg. En vas jag använder ofta.
Nu får vasen stå i växthuset där det är kyligt på nätterna så håller sig rosorna länge.

En och annan daggkåpa fick också vara med

Nu hade jag ju tre st krukor med krukrosor så det räcker säkert till en till bukett innan de hamnar i jorden. Vilken rikedom det är att kunna plocka in buketter från trädgården - hittade till och med någon daggkåpa som blommat om som fick vara med.

Kanske blir det också en köpt skördebukett under morgondagen när det är Mickelmäss i Karlslund med antikmarknad. Vilken kombination - passar som hand i handske !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och njut av buketter från trädgården !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Meta sa...

Så vackert jag njuter. Dina rosor har verkligen blivit fina i sommar även om det inte varit så fin sommar som vi önskat oss.
Ha en fin dag på din tur i morgon
Kram Meta

Sabelhagens Olivlund sa...

Jättesöt bukett. Det är så lyxigt att kunna plocka in fina buketter från trädgården.
Kram Maria

HWIT BLOGG sa...

Galet vackert bukett! Me like! Du kan du...gillar allt jag ser!
Kram till dig,
Titti

Händigakvinnan sa...

Vilken härlig bukett! Verkligen snyggt att blanda gult med olika nyanser av rosa. Det borde man ha mer av i rabatten! Trevlig tur i morgon, du hittar nog ett och annat fynd;)
Allt gott!

Lise-Lotte sa...

Thank you for giving me some inspiration to put my last roses with honeysuckle and the sedum!
I hope you are having a wonderful time in your garden this weekend. I'm heading out to mine now.
Lise-Lotte (Victoria BC Canada)

Veronica sa...

Åh, vad vackert!! Visst är det vackert med blommor från trädgården och framförallt på hösten av nån anledning, tycker jag!!

Och nu kom jag på att mina daggkåpor inte kommit med en andra blomning som de alltid annars gjort!?
Antagligen har det varit en för kall sommar...

//Veronica

Veronica sa...

Åh, vad vackert!! Visst är det vackert med blommor från trädgården och framförallt på hösten av nån anledning, tycker jag!!

Och nu kom jag på att mina daggkåpor inte kommit med en andra blomning som de alltid annars gjort!?
Antagligen har det varit en för kall sommar...

//Veronica

Trädgårdstid sa...

Såååå fin bukett! Och vasen är underbar, vilket fynd! Det är lustigt hur vasbehovet aldrig blir mättat hur många man än har. Det har min äkta hälft lite svårt att förstå, men har gillat läget sedan länge :-) Jag köper dessutom ofta vaser/kärl på loppis för att kunna ge bort tillsammans med blommorna man fyller den med - praktiskt för mottagaren att slippa leta vas när man kommer.
Hoppas att du får fler fina rosbuketter - de krukrosorna har du visat innan, och jag tycker så mycket om färgen på dem. Jag håller tummarna att de tar sig i rabatten.
Kram
Elin

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Så nydelig bukett du har laget! Jeg synes bestandig jeg har for lite blomster å ta av i hagen, det må jeg visst prøve å gjøre noe med! Ha en flott søndag, her i Bergen skinner solen, så i dag blir det hagedag med flytting av stauder! Klem fra Anne-Kristin

Jenny sa...

Men åh, blir kär i rosorna, helt underbar bukett!!! Visst är man rik om man kan plocka in buketter, själv är jag ganska dålig på det, utom luktärterna, de plockar jag nästan dagligen.

Elisabeth sa...

Vilken härlig bukett ! :) Just en sådan som får en att le stort :D

Men Isa...kallar du Gullriset för ogräs ? Hihihi...jo, det kanske många gör för det kan ju sprida sig nåt hiskeligt....hos mig sitter det torrt och magert och har hållit sig på samma plats i tjugo år.
Jag kallar dem rävsvansar och de älskas av humlorna ! Så inte är det väl ett ogräs ;)Eller är det något annat gult i buketten ?

Elisabeth