onsdag 30 september 2015

HöstinspirationEn grön och blommande verktygslåda

Till helgen hoppas jag få pyssla med lite installationer i trädgården och göra en tur till skogen för att plocka lite mossa och annat roligt till korgar och kransar. Det skulle bli kanonväder i helgen så chansen är rätt så stor.

Fram till dess bjuder jag på lite bilder från tidigare år. Det här året använde jag en gammal, rostig verktygslåda att göra en höstplantering i.
Åhh jag undrar var den söta lilla, lilla grodan tog vägen. Nu får jag leta i lådorna i växthuset och kanske leta fram verktygslådan under buskaget där den har bott en längre tid.
Verktygslådan fyndade jag hos Sofias Bod när vi åkte hem från en semester för en del år sedan. Därifrån kommer också den lilla taggsen med text som Sofia skapar.
De här gallerkorgarna har varit med mig i många, många år och är alltid så användbara. Dom får noga vara med på ett hörn i årets höstinstallation också!
Prydnadskål vill jag nog inte vara utan i höst heller. Den har så himla läckra färgtoner.
Förra året använde jag mig av mormors gamla soffa till lite höstpynt. Den är tacksam att pynta upp för att hälsa hösten.
Inne eller ute ?

Nää nu måste jag nog ut och leta upp verktygslådan och den lilla grodan och gallerkorgarna och de rostiga gamla burkarna för nu vill jag skapa - hur skall jag kunna hålla mig till helgen ?

Fast den som väntar på något gott heter det ju. Får ge dammsugaren, tvättmaskinen och moppen en chans först så är det fint till helgen inne så jag kan vara ute hela helgen istället !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
kram/Isa

9 kommentarer:

Stacy @ Sweethearts + Sweet Tarts sa...

Well now I'm dying to get an old toolbox to plant. That is so clever! Well done!

Meta sa...

Så fint du har fixat om åren. jag blir glad av det. På kolonin blir det inte så mycket v den varan vi ser det ju inte så mycket då. Lite blir det för om vintern är snäll ska vi ju vara här och bygga.
Ha det gott
Kram Meta

Jenny sa...

Tack för inspiration, verktygslådan är ju bara för skön. Men hoppas du hittar den söta lilla grodan!!!

Grönskande drömmar sa...

Så fint :) Vackert med höstblommor och dess färger... Hoppas också på fint väder till helgen! Hälsningar Victoria

Elisabeth sa...

Jag tycker alltid att de nya höstplanteringarna ger precis den där rätta krispiga känslan som går så bra ihop med den friska höga och lika krispiga höstluften....Och vackert blir det ! :)

Hoppas också på att det jättefina vädret nu får stanna över helgen och längre än så !

Ha en härlig skogspromenad !

Elisabeth

Piasofia sa...

Vilken fantastisk inspiration!! Gillar verkligen din verktygslåda. Har sett den tidigare och hållit ögonen öppna efter nåt liknande men ännu ej funnit någon.
Må så gott!

Maribel sa...

Hej Isa! Så fina arrangemang, blev sugen på prydnadskålen, så fin färg. Färgen på pensén är också en favorit. Hade dem länge, men nu har de gett upp. Hoppas verkligen på fint väder till helgen.
Ha det fint!

Annika Christensen sa...

Så mycket fint.
Jag gillar penséer på hösten de är så finta till ljung och kål.
Kul att se att du också gör det.
Jag har också planterat i en verktygslåda fast nu är det något annat i den.
Allt gott
Annika

Trädgårdstid sa...

Väldigt fint! Du är fantastiskt duktig på såna här kompositioner som jag själv är urdålig på - framförallt nu på hösten när man egentligen behöver det som mest!
Kram
Elin