måndag 6 juli 2015

Kände på havets frustande vågor !Doppade i alla fall fötterna !

Vi lyckades pricka in kanonväder under vistelsen på Österlen under veckan. Hade matat bloggen med inlägg medan jag matade kameran med fantastiska trädgårdar på Österlen. Dom bilderna kommer i kommande inlägg här på bloggen.

Har njutit av fantastiskt väder som peakade i söndags med över 30 heta grader. Fast havet var fortfarande lite för kallt för en frusen nordbo. Mina fötter fick känna på havets frustande vågor och det räckte långt !


Gott med kyld honungsmelon på stranden


DEN auberginen glömmer jag aldrig !

Under veckan har jag njutit fantastiskt goda middagar i skuggan under en vajande pil på Apotekarns trädgård i Simrishamn - kommer du till Österlen missa inte den stenugnsbakade auberginen med hemlagad tomatsås, himmelsk god. Dessutom är miljön på Apotekarns magisk med sina dofter, marockanska sittgrupper, buxbomsparterrer och alerta personal.

Har träffat supertrevliga trädgårdsmänniskor där det goda samtalet aldrig ville ta slut och naturligtvis fyndat på olika loppisar och shoppat växter efter vägen.
Tankad solenergi räcker till garderobsrensning ! 

Tur att man har det fantastiska vädret, den härliga miljön från Österlen och alla möten med sig i sinnet nu när man landat hemma igen och håller på att blåsa bort. Nu är jag redo att rensa hallgarderoben och skura ugnen - solenergin räcker långt när regnvädersdagarna drar in.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Men då kom ni ju iväg i alla fall! Kunde ju ha stannat här på hemvägen. Har varit hemma hela tiden i princip. Lova att du hör av dig nästa gång ni far neråt.
Ser ut som om ni befunnit er på helt rätt ställe i värmen. Ser mycket svalkande och skönt ut.
Kram
Anette

Solstrimmor sa...

Så skönt med lite nya vyer och energitankning! Kan räcka länge för både det ena och det andra!

Ha en fin vecka hemmavid.
Kramar från Eva-Mari

Steve sa...

En sån energikick sitter bra efter den bistra våren / försommaren.

Meta sa...

Vad härligt med så fina dagar på Österlen. Dit längtar jag med men just nu är det best att vara hemma och passa allt som kan blåsa bort. Tänk vad ett hus mindre på tomten gör när blåsten viner, Idag blåste elskåpet ner som tur var hände inget allvarligt.
Ha det gott med städartagen
Kram Meta

Annas trädgård sa...

Österlen är underbart för en trädgårdsmänniska, man hittar alltid något nytt mysigt ställe att besöka och hämta inspiration ifrån. Ser fram emot att läsa på din blogg om var du varit!