torsdag 9 juli 2015

Egendesignat orangeri på Österlen !Fantastiskt orangeri !

Jag har ju mina favoritställen på Österlen som bara måste få ett besök varje sommar och den här trädgården tillhör den kategorin både för den vackra trädgården skull och för det trevliga paret som skapat den. Här händer det alltid något nytt och i år ståtar ett fantastiskt orangeri på innergården - i samma stil som huset och den vackra murklädda fontänen.
Egendesignat !

Inger har själv ritat det vackra orangeriet som binder ihop innergården med den enorma trädgården som döljer sig bakom orangeriet. Här kan man öppna upp alla dörrarna och gå rakt igenom orangeriet och ut i trädgården.
Paret har gjort flera trädgårdsresor till både England och Frankrike för att hämta inspiration och det märks tydligt på hur dom har skapat sitt fantastiska paradis.
På innergården finns också detta vackra växthus där Inger odlar och säljer tomater, kryddor och pelargoner.
Det här silverpäronet har jag fotograferat flera år i rad och det blir bara mer och mer fantastiskt för varje år. Blir mina bara hälften så frodiga blir jag jätteglad !
Längst ner i trädgården finns ett pelargonhus med massor av olika sorters pelargoner omgivet av doftande rosor.
Dit kommer man genom den vackra rosenpergolan som dignar av blommande rosor just nu.
Av alla fantastiska blommor som blommade med en enorm växtkraft i perennarabatterna fastnade jag för den vajande vallmon. Medan mina fortfarande är små och ynkliga är dom här praktexemplar och bildar stora vackra ruggar.
Inspiration från Normandie!

Ytterligare ett tecken på parets kreativitet är den gröna fåtöljen som också är ny för i år. Kanske har den skapats med inspiration från Normandie.

Trädgården - Gardeninger finns med i Österlens Trädgårdsrunda och har öppet nu till helgen, fredag - söndag kl. 11-16. Här hittar du även en välsorterad liten trädgårdsbutik, frodig köksträdgård och en gästfrihet utöver det vanliga !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Henrik sa...

Meget smuk orangeri, lige en en fransk-italiensk stil, med store vinduer i en høj facade uden glastag. Haven ser skøn ud, de franske islæt er tydeligt. Jeg er fan.
Henrik

Sheegwa sa...

Fantastiskt vackert!

Tittis trädgård sa...

Vilken härlig trädgård och otroligt vackert orangeri. Även trädgården i förra inlägget var helt fantastisk, känns som man är utomlands./ Kram Titti

Fröken Grön sa...

Alldeles vansinnigt vackert!
Man förstår verkligen varför du återvänder dit varje sommar.
Tack för inspirerande bilder!

Jennys Vita Villervalla sa...

Underbara bilder från en helt fantastisk trädgård!
Önskar dig en fin helg!
Kram
Jenny

Trädgårdstid sa...

Fantastiskt! Jag går in på Ingers blogg ibland, men nu var det länge sedan - får det bli ändring på!
Kram
Elin

Anonym sa...

Toppen bra sida, får många bra uppslag till semester trippen. Har du något mer neråt Österlen som bara är ett måste att se och uppleva? Tack på förhand.
MVH Ulrica

Laline Zacarkim sa...

estou sonhando...aqui é um paraíso...