lördag 3 maj 2014

Trixie, en sommarfavorit och loppisfynd!Skattjakterna börjar igen !

Under helgen tog jag och maken en utflyktsdag och besökte handelsträdgårdar långt ute i skogen i Frövi och åkte in på loppisskyltar efter vägen. Härlig tid som börjar nu - skattjakterna börjar igen - älskar att åka ut på okända och slingriga vägar och inte ha en aning om var man hamnar och vad som möter en .... skall det vara ett kanonloppis eller ett sunkigt ställe där man nästan vänder i dörren ... den här gången hade jag tur!


.

Det blev nästan en heldag eftersom vi även tog en sväng till Plantmarknaden i Lindesberg när vi ändå var i farten. Deras räkmackor i olika storlekar är bland det godaste jag ätit i räkmackeväg ute någonsin och glutenfritt bröd fixade dom lätt som en plätt.
Frölåda med handtag !

På loppiset efter vägen hittade jag den här verktygslådan med handtag som blir perfekt när man skall ut och så i trädgården. Den rymmer allt och lite till och facken är som skapta för fröpåsar.

Från plantmarknaden fick Australisk viol följa med hem som skymtar i bakgrunden i kockumsbaljan med blå kant. Plantorna var gigantiska så man kunde lätt dela dom för att fylla upp hela baljan på två plantor - prisvärt !
Favoriten fanns !

Handelsträdgården i skogen besökte vi även i fjol och nu var jag spänd på om dom även i år skulle ha "Trixie" en samplanterad Million Bells i rosa och lila nyanser som blommade oavbrutet hela sommaren i fjol.

Jag hittade henne nästan med detsamma och halade raskt ner 3 st på pappkartongflaket eftersom det bara fanns 5 exemplar på växthusbordet (av alla andra sorter fanns det hur många som helst). Hon är ganska dyr men det räcker med en planta i varje ampel/kruka eftersom hon fyller upp så bra.
I år planterade jag henne i amplar som får hänga inne i växthuset tills det är dags att hänga ut sommarblommorna - då hinner dom växa till sig ordentligt också.
Så här såg hon ut i fjol i augusti - en klar favorit bland sommarblommorna - så lättskött och blomvillig !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Jenny sa...

Jättefina blommor, härligt med lila och rosa! Loppisrunda är något jag längtar efter!

/Jenny

Merja sa...

Gissar att du varit till Katrinelund. Dom brukar i alla fall ha väldigt fina plantor.
Tror jag blev kär i ditt kryddtorn!! Funderar på att härma dig;))

Trevlig fortsättning på din helg!

Piasofia sa...

Vilket härligt loppisfynd du gjorde! Det är nåt visst med loppisar. Som du skrev vet man aldrig vad man hamnar på för ställe. Det är väl det som är spänningen med det hela.
Må så gott!

palazzidesign.blogspot.com sa...

Hoppsan, jag köpte dessa minipetunior för första gången häromdagen och satte tre i samma kruka.........kanske skall tänka om:=)
Iren :=)

Luna Ek sa...

Så praktisk verktygslåda och fina Trixie Million Bells. Jag har börjat gilla samplanterade färger av samma sort allt mer.
Ha det bra!
Luna

Bettina Bäck sa...

Men jisses. Dig skulle man åka på loppissafari med helt klart.

Maribel sa...

Loppis låter härligt, men jag tror du har ett speciellt öga för fynd. Million Bells är fantastisk, och som du skriver ganska dyr i inköp, men det är det värt när man ser din fina odling från förra året. /Marika

Rost och rädisor sa...

Kanonfint loppisfynd! Skulle jag också vilja ha... Ingen sommar utan loppisrundor. Gjorde några riktiga fynd förra helgen, men inte trädgårdsrelaterat.

Tixie var mig en baddare på att blomma! Snyggt!

Ha det fint
/Anette

♥Min Eden♥ sa...

Jag bara älskar loppisrundor...:D ...och jo vi tänker nog på samma, och jag tror som du, att vi går över till en annan dimenssion! Ha det bra bloggsystra!
/Nina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh såna där loppisturer är bara för underbara! Vilken snygg och fiffig trälåda. Förstår att du föll pladask :-) Million bells är en så fin sommarblomma. Gillar att blommorna är små. Ljuvlig bild den sista - vilket välmående och vackert exemplar!!

kram, kram
Charlotte

Annika Christensen sa...

Hej!

Tror vi har samma smak. Jag har det mesta du visar tom blomman som jag hade förra året och som jag hoppas få tag på i år igen. Handskar sax, fröpåsar mm känner jag igen.
Fast den där fina lådan har jag inte.
Allt gott
Annika

Trädgårdstid sa...

Aaaaaargh, vilket fynd! Superfin låda, och petuniorna ska jag hålla utkik efter, just de små har jag aldrig haft.
Kram
Elin