onsdag 21 augusti 2024

Blomsterarrangemang i rostig skål

 

Korta grenar håller blommorna på plats

När man väntar besök i trädgården och växthuset är det trevligt att skapa ett blomsterarrangemang i den rostiga skålen från Claus Dalby. Det är bara att plocka av det som blommar just nu och i botten använder jag mig av korta grånade grenar från plommonträdet som jag lägger tvärs över skålen. Det är sedan lätt att stoppa ner blommorna mellan grenarna som håller dem på plats. 



Jättelika dahliablommor

Dahlian Break Out blommar nu med jättelika blommor och blir maffig i ett arrangemang - det räcker med en enda som spelar huvudrollen och fortsätta bygga runt om. 



Andra fyller upp

Jag fyllde upp med andra dahlior som Wizard of Oz och Berliner Lemon, trädgårdsnejlikor i olika färger där den purpurfärgade som drar åt rött verkligen livade upp skålen. Astrar, rosenvial, grönt från rosenskäran och hortensian kompletterar. 



Så bra skål

Skålen är så bra eftersom den har en bred kant runtom som blommorna kan vila på. Använder den väldigt ofta och allra helst när jag vill välkomna gäster i trädgården. 

Grenarna kan man återanvända till andra arrangemang många gånger och spara. Jag vill gärna ha lite spret uppepå arrangemanget där en slinga av klematis får bre ut sig. Jag hade tur att det fortfarande fanns en med blommor på. 



Och vips hade de åkt hem igen !

Det blev mysigt på bordet i växthuset och vi har nu ätit middag härinne flera kvällar fyllda med glada skratt och tända ljus. När gamla barndomsvänner träffas som man kan skratta sig ont i magen med försvinner tiden och vips har de åkt hem igen. Det är då jag kommer ihåg att jag inte tog ett enda kort. Det räcker ändå långt att allt finns lagrat i minnesbalken att ta fram då och då att glädjas åt. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa