tisdag 30 april 2024

En avbruten pelargonblomma förgyller vasen


Så sant som det är sagt

"I det enkla bor det vackra" sa Ernst och visst håller man med honom. Ibland behövs det inte mer än en avbruten pelargonblomma tillsammans med toppade dahlior i en vas för att förgylla tillvaron. 



Förtjusande Estelle

Pelargonen Estelle är helt magisk när hon blommar som en färgblandning av lingon och mjölk eller den förtjusande vårblomningen hos äppelträden som är så efterlängtad nu när våren står i startgroparna. 



 

Äntligen pelargonflytt - ett säkert vårtecken

Jag skickade efter 3 st pelargonsticklingar våren 2021 från odla.nu när Estelle lanserades på marknaden och sedan tagit egna sticklingar av den blomvilliga fröken så nu har jag ännu fler av henne. Idag kände jag för att bryta av en magnifik pelargonblomma från Estelle som stått i köket hela vintern och som nu blommar för fullt för att sätta i vas och njuta av.

Nu tror jag nästan jag bär ner mina pelargondamer till växthuset för värmen verkar ha bestämt sig för att stanna den här gången lagom till Valborgmässoafton. Det skall bli så kul att få inreda växthuset igen med pelargonerna - det känns tomt utan dom. Det är deras hus lika mycket som mitt. Och jag ser att dom längtar. 

Önskar alla trädgårdsvänner en riktigt härlig Valborgsmässoafton och en magisk start på våren !
Kram/Isa

PS. HÄR och HÄR kan du läsa mer om mina pelargondamer DS

2 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Hon är riktigt fin, har inte många pelargoner, men Estelle blev en favorit. Har lyckats övervintra den, men skall också köpa några nya.
    Ha en fin Valborg!
    Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Estelle är helt fantastisk - blir jättefint med flera av henne.
      Ha en fin fortsättning på ljuvliga maj !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa