torsdag 18 april 2024

Dubbla pionliknande astrar - en blomma jag inte vill vara utan i sommar

 

Återkommande favoriter

Dubbla astrar är en sommarblomma jag inte vill vara utan i Blomstergården och i år har jag sått 3-4 olika sorter för dom här godingarna vill jag frossa i på sensommaren. Det tar ca 90 dagar innan de börjar blomma och nu börjar dom titta upp nere i växthuset i sina lådor. 

På bilden i mitten syns Aster Lady korall Lavendel - henne har jag fröer kvar av och har kallsått. Hon är på gång.  Mörkviolett nykomling

Aster Tower Violett som har en fantastisk mörkviolett färgton med pionliknande blommor är årets nykomling i mina asterodlingar. Eftersom jag har mycket pastellfärger på sommarblommorna behövs någon riktigt mörk blomma som bryter av.  Henne hoppas jag mycket på att hon motsvarar bilden på fröpåsen - det är inte alltid blommorna ser ut så när dom väl blommar. Har kommit en bit på väg

Hon har börjat titta upp i sin låda i växthuset och jag går där och kikar varje dag och följer utvecklingen. Så himla kul när de små groddarna börjar visa sig och utveckla de första små hjärtbladen. Välkommen till världen lilla vän.  
Vill ha igen

En annan goding som jag haft tidigare och som nu är frösådd är Astern Silvery Rose. Hon skimrar i vita och rosa toner och är ljuvlig i buketter och lyser verkligen upp tillvaron i vasen. Hon står på stadiga stjälkar och blommar juli -oktober. 
Fler sorter ger dubbel glädje

Har man flera olika sorter av de dubbla pionliknande astrarna är de vackra tillsammans i buketter eller mängder av bara en sort. Det är härligt att plocka stora fång av dom framåt sensommaren. Allt jobb man lägger ner nu under våren har man igen i glädjen att se dom blomma i Blomstergården senare under säsongen.

Det är bråda dagar i trädgården nu och jag stortrivs när det är trädgårdssäsong igen. Mår så himla bra av att skrota runt, klippa, rensa och drömma. Prata med sådderna, fåglarna och se en och annan humla surra förbi. Det är livet.  

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

 1. Hej! Ramlade in här då jag sökte efter förankring av min Rosenbåge från Bossons. Fick du upp din till slut? Hur förankrade du den? Är du lika nöjd med den idag? ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej !
   Ja, det var ganska lätt att montera och sätta på plats. Vi har förankrat den, men med vad kommer jag inte ihåg. Är fortfarande jättenöjd med den !

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa