fredag 5 april 2024

Hylla för förodling, blommig matta och nytt golv

 

Nu har vi golv igen 

Nu är köksrenoveringen klar med nytt fräscht golv och det känns som ett helt nytt kök när man kliver in i köket. En härlig känsla - tycker till och med att köket blev större efter renoveringen, kanske för att golvet är ljusare och att ny matta och nya gardiner från Gudrun Sjödén bidrar till helheten. 

Dessutom är de stora korgstolarna utflyttade till altanen, dom tog upp stor plats,  men var bra för maken under sjukdomsperioden när han hade svårt att resa sig från en vanlig stol. Tack och lov är den perioden över sedan en tid.  




Blommig matta

Blev så nöjd med nya mattan med det blommiga mönstret och hade gärna köpt likadana gardiner om det funnits. Nu blev gardinerna gröna istället och Lena Linderholmsgardinerna som suttit uppe i många år och bidragit med provencalsk färgglädje förpassades till linneskåpet. 




För vitt

I andra delen lyser gardinen upp bland allt det vita. Vita luckor, vitt tak och vitt kakel kan bli lite för mycket vitt kan jag tycka så här 17 år efter förra köksrenoveringen. Funderar på att lämna in luckorna för omlackering till ljusgrönt istället för att få in mer färg eller tapetsera om. 





Många blir dom

En bukett med egenskapade pappersblommor pryder köksbordet i en vas av återbrukat glas. Har skapat många blommor under vintern och när jag var förpassad till vardagsrummet under renoveringen så jag kan strössla med dom lite överallt i huset. Den ljusrosa var vit från början där jag färgat pappret med torrpastellkritor innan jag klippte till kronbladen. Blev mer levande så. 




Växande pelargoner

Pelargonerna i köket växer på sig bra och är frodiga med början till blomknoppar. Framförallt Langeland är yvig och tar stor plats på fönsterbrädan. Större delen av mina andra pelargondamer står kvar i trädgårdsateljén där dom också växer på sig bra i väntan på växthuslivet. Har börjat ge gödning så dom kommer igång tidigt med blomningen den här säsongen. 



Ny hylla för förodling

Brickbordet får stå kvar i vardagsrummet tills vidare och istället fick den här hyllan på hjul flytta in för att härbärgera dahlior som förgros och några frösådder som får stå under lampa istället för att kallsås som alla andra kompisar i växthuset. Tänkte hyllan kunde få stå ute i trädgården med kryddburkar i sommar när den gjort sitt inne i köket. Tyvärr tål hyllan endast 5 kilo per hyllplan så vi får se vad som får flytta in när det blir uteliv igen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner i snöovädret !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Så fint det blev! Härligt med blommigt inne också :) Våren ja...ena dagen sol och nästa snöstorm!
    Ha en skön söndag nu :)
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Vart har du inhandlat den hyllan och pris? Väldigt smart, jag har letat länge efter något bättre än brickor.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa