torsdag 30 september 2021

Jag ger dig min morgon

 

Livsgivande att duka upp

Nu när det är sånt ruskväder ute och det blir mörkt tidigt och även på morgonen är det så livsgivande att duka upp på brickbordet i köket. Jag plockar in blommor från trädgården mellan regnskurarna och sätter i olika sorters vaser.



Lugn och ro

Älskar att plocka ihop av det jag har för tillfället och skapa någonting vackert att njuta av när jag sitter i kökssoffan. Änglar får gärna delta med sitt lugn och rofyllda utseende. 



Vipporna blir duniga

Nu blommar vipporna i Miskantusgräset i långa perennarabatten och är så fina att plocka in. Efter någon dag inne i värmen blir vipporna alldeles duniga och ändrar helt karaktär. 



Fyller upp efter säsong

Det här brickbordet fick vi när vi gifte oss för över 10 år sedan och jag älskar att pynta upp det efter säsong. Bordet är precis lagom att fylla upp med älskade pryttlar som farmors gamla kanna, ljus i flaskor och ljuvliga blommor.



 

Stämningsfull morgon

Så här stämningsfullt lyser brickbordet upp till frukost vid 06.30-tiden på morgonen sedan adderar jag med avslappningsmusik, tända ljus på köksbordet och dagens kort från den vackra änglatarotleken. Allt ger en bra och harmonisk start på dagen. Små ritualer kan göra storverk för en långsam start på dagen.  

Man får komma ihåg att vakta ljusen och släcka direkt man reser sig från soffan. Skall nog addera bordet med en liten ljusslinga också.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Så rogivande och underbart vackert! Förstår att det blir en bra start på dagen eller att varva ned på kvällen med för den delen. / Siv

    SvaraRadera
  2. A beautiful and tasteful decoration that brightens up gloomy autumn days! Flowers, lit candles and angels bring joy and a delightful atmosphere to home interiors.
    Warm greetings from Poland :-))
    Anita

    SvaraRadera
  3. Jag tycker mycket om dina färgrika blommor. Fina foton🧡

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa