onsdag 1 september 2021

Ibland är livet lite dimmigt, skört och oklart


Tassar runt som en zoombie

Ibland är livet lite dimmigt, skört och oklart - dom dagarna är det bara att försöka att överleva och invänta en friskare kropp och knopp. Jag brukar slänga dom dagarna över axeln, gå vidare och glädjas över dagar med mer ork och energi. Fast när man är mitt i de där orkeslösa dagarna är det tufft. Jävligt tufft. 

Jag har aldrig förstått varför kroppen släcker ner när det är årstidsväxlingar, blåst eller åska, det är som om den inte vet hur den ska ställa in sig till det som sker där ute i atmosfären. För att inte tala om när månen är på väg att bli full eller ny eller vad som helst. Hela mitt system påverkas och jag kommer knappt ur sängen dom dagarna. Kroppen värker, hjärnan svarar inte på anrop och jag tassar runt som en zoombie. Befinner mig på en annan planet

Råkar maken prassla med tidningen när han vänder blad får han onda ögat för det ljudet ekar i mina ljudkänsliga öron. Att jag har ett krävande arbete där det verkligen gäller att använda hjärnan finns inte på kartan de här dagarna - jag befinner mig på en helt annan planet. Värkdag igen ! skriver jag i bästa fall i mailet till jobbet när jag vaknat till - att formulera ord är inte det lättaste i det här tillståndet. Drömmer om nya sorter

I bästa fall kan jag hasa mig runt lite i trädgården och kanske plocka en och annan blomma, sedan måste jag in och vila igen. Desto bättre går det att drömma om nya sorter i trädgården till våren som fylld violruta som skulle göra sig så bra både i buketter och längst bak mot staketet i nya rabatten. Blev kär i sorten Hewittis Double när den fladdrade förbi i ett inlägg på Facebook. Tack och lov för alla trädgårdstidningar - kan man inte vara i sin egen kan man alltid drömma till inspirerande reportage från andras.Frist i bokvärlden

Att läsa böcker korta stunder funkar också, tack och lov. Gör konstigt nog fynd i min egen bokhylla och nya böcker fylls ideligen på av någon oklar anledning. Kanske har jag råkat slinta på tangentbordet igen. Det är så lätt hänt när man bara kan beställa via en knapp och så smidigt få hem i brevlådan. Lättlästa böcker uppskattas som Jan Mårtenssons serie om antikhandlare Johan Homan - frist från den värkande verkligheten en stund är så himla skönt.
Dom går över

De första åren trodde jag att de här dagarna skulle vara för evigt och att jag aldrig skulle bli "frisk" igen. Nu vet jag att dom går över men tyvärr dyker dom upp igen när man minst anar det. Jag försöker tänka att utan dom skulle jag inte uppskatta de bra dagarna - kanske är till och med de dåliga dagarna en förutsättning för de bra. 

Lever man med kronisk sjukdom som ständigt sällskap lär man sig att värdesätta de små guldkornen i tillvaron som att orka cykla till jobbet en helt vanlig dag och känna vinden i ansiktet efter ett skov hemma några dagar, att hjärnan fixar att leverera ännu ett månadsbokslut med analys och att få umgås och leka med barnbarnen med en kropp som håller att springa med.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa 

8 kommentarer:

 1. Jag förstår precis. Det är lätt att glömma att det finns bra dagar också när man är mitt i det onda.
  Själv har jag slutat läsa på egen hand men jag lyssnar på den en ljudboken efter den andra.
  Ett bra tips på lättlästa deckare: Ellie Griffith och hennes böcker om Ruth och Nelson. Jättebra!
  Skickar en kram till dig med önskningar om att vi snart få träffas igen...Kraam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina du !
   Tack för boktipset - det skall jag kolla upp !
   Stor kram från mig till dig - hoppas vi ses snart !
   KRAM/Isa

   Radera
 2. Kära Isa♥ Dina vackra bilder suckar av höststämningar.
  Jag älskar dessa rostiga detaljer. Din krans är verkligen känslg.Härlig början på september för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kaisa !
   Tack snälla för din fina kommentar !
   Hoppas du får en fin helg och en härlig höst !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Janicke Henrikson4 september 2021 00:27

  Stor kram kära inspirationskälla!
  Jag hoppas att vi får en fin höst och att du kan njuta i din underbara trädgård under många härliga dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Janicke !
   Så glad jag blir att du blir inspirerad av bloggen - tack snälla du !
   Hoppas du får en fin helg och en härlig höst !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Förståligt att inte alltid må så där bra...att inte orka. Det där med fullmånen känner jag igen dock. Sover inte en blund då, hemskt!! Hoppas du får en hög av fina sensommardagar nu Isa :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Är så glad att du tittar in och skriver fina bloggvän !
   Ja - nu önskar vi oss en hög av fina sensommardagar att njuta av.
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa