måndag 4 oktober 2021

Stämningsfullt i mörkret, nyklippt häck och shit det hände igen

 

Mörkret överföll

Jag skulle bara ut i trädgården en sväng när batteriet till trimmern var fulladdat och trimma bort allt ogräs under den nyklippta häcken när mörkret överföll mig. Det blev mörkt på nolltid så det var bara att avbryta och invänta en ny dag med dagsljus istället. Det var riktigt mysigt när lamporna på växthuset tändes och lyste upp växthuset och trädgården. Och en del hann jag i alla fall med att trimma.
Ljus istället för värme

Elektrikern som var på snabbvisit förra hösten lämnade kvar en hängande glödlampa i uttaget till infravärmaren i taket i växthuset så nu är det bara att vrida på vredet så blir det ljust i hela växthuset. Det blev ljus istället för värme kan man säga och just nu uppskattar jag det. Dessutom hoppas jag på att en glasmästare kommer på besök i morgon. Det hände igen

Så här såg det ut i fjol 1 oktober och i dag när jag håll på att plantera och rensa ogräs i rostiga rosenrabatten såg jag plötsligt att nedersta rutan i raden på hörnet saknades och den andra hade gett sig iväg 1 dm. Jag blir så otroligt ledsen när det händer att rutorna ger sig av och slås sönder. Alltid efter oväder med piskande regn och storm händer det. Jag tänkte häromdagen - tro om jag skall kontakta glasmästaren att han får komma hit och gå över taket inför vintern.  Håller tummarna för att dom kan komma i morgon. Och att det inte regnar.
Proffsig hjälp

I fredags fick vi hjälp med att klippa den hatade berberishäcken som alltid står sist på att-göra-listan. Den sticks något oerhört och jag orkar inte riktigt med den så därför blev jag så glad när det låg en flyers i brevlådan på jobbet med info från ett nystartat trädgårdsföretag som gärna åtog sig  häckklippning. Jag nappade direkt och tog kontakt.
Supernöjd

Trevliga Karin och Julia från mor&dotter klippte häcken innan jag svalt lunchen och jag trodde dom skojade när dom ringde på dörren och meddelade att häcken var klippt och allt klipp tog dom med sig. Jättebra jobbat och jag är supernöjd. Ostyrig och stickig

Här syns delar av den förhatliga häcken som jag gärna hade bytt ut om jag haft överflöd med pengar. Nu har jag ju inte det så vi lär väl tampas vidare fast nu vet jag ju vem jag skall ringa när den börjar bli ostyrig och stickig nästa gång. Den enda fördelen med häcken är att den har en vacker höstfärg men det räcker inte för att bli förlåten för alla stick man fått. 

Vilken tur att det finns skickliga yrkesmänniskor man kan kontakta när man blir förtvivlad och behöver hjälp. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Precis så är det, mörkret anfaller! Vips är det bara där. Oturligt med rutorna. Hoppas det löser sig.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa